joi, 8 noiembrie 2012

FURNIZORII MILITARILOR ROMÂNI


  „FURNIZORII MILITARILOR ROMÂNI”  este o iniţiativă a Ministerului Apărării Naţionale demarată în luna august 2012, ce se înscrie în linia preocupării permanente pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii militarilor Armatei României. Pentru o corectă înţelegere, trebuie precizat de la bun început că acest program, are o orientare exclusivă către personalul Armatei României şi nu către Ministerul Apărării Naţionale ca instituţie publică, fiind un instrument care doreşte să realizeze o legătură directă între persoana beneficiară şi furnizorii de bunuri şi servicii. Deşi titulatura programului poate naşte unele confuzii, este absolut necesară înţelegerea faptului că, între obiectul şi obiectivele acestui program şi activitatea de achiziţii publice ale Ministerului Apărării Naţionale, nu există nicio legătură.
Programe similare au fost implementate cu succes în ţările NATO, în SUA, Marea Britanie, Franţa. Unele funcţionează de peste 60 de ani şi au evoluat în timp. O armată puternică este garanţia unui stat puternic, dar, pe lângă infrastructură, are nevoie de oameni sută la sută dedicaţi să-şi îndeplinească misiunile. O armată este puternică şi dacă oamenii ei se vor dedica întru totul serviciului, sarcinilor le revin şi nu vor mai fi atât de mult preocupaţi de grija zilei de mâine.
Prin implementarea acestui program se urmăreşte  obţinerea de facilităţi pentru militarii români, atunci când achiziţionează produse sau servicii de la diverşi comercianţi care au primit calitatea de „Furnizor al militarilor români”. Practic, un comerciant căruia i s-a acordat titlul de furnizor al militarilor români, va avea obligaţia să acorde facilităţi militarilor care vor sa achiziţioneze produsele sau serviciile lui. De asemenea, va trebui să acorde militarilor statutul de „cel mai bun client” şi toate avantajele acestui statut.
De facilităţile oferite prin acest program pot beneficia toţi angajaţii ministerului apărării naţionale, militarii sau civili, cadrele militare în rezervă sau în retragere, precum şi familiile acestora Se doreşte crearea unei relaţii reciproc avantajoase între partenerii din acest  program, pe de-o parte personalul armatei şi familiile lor, care vor găsi oportunităţi de achiziţionare avantajoasă de produse şi servicii, oportunităţi care vor avea impact pozitiv asupra resurselor personale, iar de cealaltă parte, furnizorii de bunuri şi servicii, care au dobândit titlul de „Furnizor al militarilor români”.
  Ce facilităţi poate oferi un astfel de furnizor?
 Nu există o reţetă standard. De regulă reduceri de preţ, dar pot fi acordate şi alte facilităţi, de exemplu : prioritate la achiziţie, consultanţă gratuită, garanţie extinsă, alte gratuităţi sau reduceri la serviciile ataşate produsului, etc, în general orice poate fi considerat un avantaj pentru cumpărător. Analiza oportunităţii de achiziţie nu trebuie redusă doar la preţul său. Timpul consumat cu formalităţile de achiziţie, timpul de livrare, costul de transport, garanţia oferită, consultanţa privind oportunitatea de achiziţie sau consultanţa de specialitate privind utilizarea optimă a produsului sunt numai câteva din celelalte aspecte ce trebuie luate în calcul. Claritatea şi sinceritatea ofertei, lipsa costurilor ascunse, tratamentul corect al clientului sunt de asemenea aspecte pe care le dorim prezente întotdeauna când facem o achiziţie. Ca atare, pe lângă un preţ avantajos, orice altă facilitate în legătură cu aspectele mai sus menţionate şi nu numai, acordată în favoarea beneficiarilor acestui program, este dorită şi posibilă.
 Ce avantaje are un „Furnizor al militarilor români” . Furnizorii care au dobândit titlul de „Furnizor al militarilor români”, şi-ar facilita accesul la un segment numeros de populaţie, cu venituri constante, relativ stabile în condiţiile economice de astăzi. Faţă de restul populaţiei, militarul are o carieră caracterizată de o scară ierarhică pe care urcă şi, prin urmare, posibilitatea ca, în timp, veniturile să crească, nu să se diminueze. Nu este de neglijat faptul că firmele care devin furnizori au avantajul de a intra într-o relaţie de colaborare cu o instituţie de tradiţie şi cu impact în România. Se ştie că, armata, după  biserică, se bucură de cea mai mare încredere din partea populaţiei. O parte din această încredere poate trece asupra firmei, prin acordarea dreptului de a-şi putea afişa titlul de furnizor al militarilor în locaţiile proprii, de a-l folosi în materiale publicitare şi/sau în reclamele comerciale. De asemenea, furnizorii îşi pot face reclamă şi prin sponsorizarea sportivilor de performanţă din cadrul clubului armatei, dar şi prin participarea la evenimente alături de reprezentanţi ai conducerii M.Ap.N.
Principiile declararii firmelor sunt :
- respectarea demnităţii naţionale, a instituţiilor de stat, a Armatei României, a limbii şi poporului român;- respectarea obligaţiilor legale faţă de statul român;- caracterul deschis şi neexclusiv al cooperării;- transparenţa costurilor şi ofertelor adresate personalului Armatei; - claritatea ofertelor adresate personalului Armatei;- consecvenţa de tratament pentru întreg personalul Armatei şi membrii de familie ai acestuia;- acordarea statutului de „cel mai bun client” personalului Armatei cu ajustările de ofertă corespunzătoare acestui statut Este de asemenea prevăzut dreptul de utilizare a titlului în campaniile de promovare a imaginii şi produselor dumneavoastră.





SOCIETĂŢI COMERCIALE PARTENERE ÎN CADRUL PROGRAMULUI FURNIZORII MILITARILOR ROMÂNI
(în ordine alfabetică)

BANCA COMERCIALĂ FEROVIARĂ
Servicii bancare - FMR 66110000-4
BANCA TRANSILVANIA
Servicii bancare - FMR 66110000-4
BANCPOST S.A.
Servicii bancare - FMR 66110000-4
BIROUL NOTARULUI PUBLIC VIŞU CORNELIU
Servicii de consultanţă juridică – FMR 79111000-5
CEC BANK S.A.
Servicii bancare - FMR 66110000-4
ELIRE BROKER DE ASIGURARE
Servicii de asigurare - FMR 66510000-8
ORTOTECH
Proteze şi orteze - FMR 33184000-3
OZONE HOMES
Servicii imobiliare - FMR 70000000-1
PERFECT TOUR ROMÂNIA
Servicii de agenţii de turism şi servicii conexe -  FMR 63510000-7
S.C. PELL AMAR COSMETICS SRL
Produse de îngrijire personală - FMR 33700000-7
SC APULUM `94
Servicii imobiliare - FMR 70000000-1
SC AUTOMOBILE DACIA S.A.
Autoturisme - FMR 34110000-1
SC AVANGARDE REZIDENŢIAL SRL
Servicii imobiliare - FMR 70000000-1
SC JPA AUDIT &CONULTANŢĂ SRL
Servicii auditare FMR 79212000-3
SC OTTO - BROKER DE ASIGURARE SRL
Servicii de asigurare - FMR 66510000-8
SC TARGET ELECTRONIC COMPANY SRL
Echipament de încălzire centrală - FMR 39715210-2
SCALCOR GRUP SRL
CLINICA DE OFTALMOLOGIE "ALCOR"
Servicii de oftalmologie - FMR 85121281-6
UNICREDIT ŢIRIAC BANK
Servicii bancare - FMR 66110000-4
WHIRLPOOL ROMANIA
Echipament de bucătărie, articole de menaj şi de uz casnic şi articole de catering - FMR 39220000-0


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu