duminică, 11 noiembrie 2012

Fâşia Gaza: Doi palestinieni ucişi şi 25 de răniţi de cele două părţi în ciocniri palestiniano-israeliene


Gaza, 10 nov /Agerpres/ - Doi palestinieni au fost ucişi şi 22 răniţi în ciocnirile declanşate sâmbătă de un atac palestinian la frontiera între Fâşia Gaza şi statul evreu, şi în care s-au înregistrat şi trei soldaţi israelieni răniţi, transmite AFP, citând surse palestiniene şi israeliene.

Ciocnirile au izbucnit în urma unui tir cu rachetă al combatanţilor palestinieni asupra unui vehicul militar israelian care patrula la liziera Fâşiei Gaza, au indicat martori oculari.

'Doi palestinieni au fost ucişi şi 22 răniţi, dintre care şase grav, de tiruri de artilerie israeliene', a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului de urgenţă din Gaza, Yahya Khader.

Conform postului de radio militar israelian, combatanţii palestinieni au tras o rachetă anti-tanc, făcând să explodeze vehiculul. Trei soldaţi au fost răniţi, dintre care doi grav, au indicat surse militare israeliene.

Tensiunile s-au intensificat în ultimele zile între Israel şi grupările armate palestiniene din Gaza. Joi, un tunel plin cu explozibili a explodat la frontiera cu statul evreu, rănind un soldat. În aceeaşi zi, un adolescent palestinian a fost ucis de tiruri israeliene, au indicat surse palestiniene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu