duminică, 11 noiembrie 2012

Irakul neagă anularea contractului de armament cu Rusia


Moscova, 11 nov /Agerpres/ - Ministrul irakian al apărării Sadun al-Dulaymi a dezminţit informaţiile potrivit cărora Bagdadul tocmai a anulat un contract de armament în valoare de 4,2 miliarde de dolari cu Rusia de teamă ca înţelegerea respectivă să nu fi fost afectată de scandalul de corupţie la nivel înalt de la Moscova, relatează sâmbătă al-Jazeera, preluată de RIA Novosti.

'Înţelegerea continuă', a declarat al-Dulaymi într-o conferinţă de presă la Bagdad.

De asemenea, el a negat că această afacere ar fi suspectă de corupţie, adăugând că guvernul irakian nu a reuşit, pur şi simplu, să predea la timp un raport despre contractul respectiv unei comisii parlamentare însărcinate cu lupta anticorupţie.

Rusia şi Irakul au promovat acordul ce prevede furnizarea de elicoptere de atac ruseşti şi sisteme mobile de apărare antiaeriană în urma vizitei de luna trecută de la Moscova a premierului irakian Nuri al-Maliki, cu ocazia căreia s-a întâlnit cu omologul său rus Dmitri Medvedev.

Anterior, purtătorul de cuvânt al premierului irakian a declarat, citat de AFP, că Irakul a anulat contractul ce prevedea achiziţionarea de armament în valoare de 4,2 miliarde de dolari, de teamă ca înţelegerea să nu fi fost afectată de scandalul de corupţie la nivel înalt de la Moscova. 'Contractul a fost anulat', a explicat Ali Musaui. 'Întors din călătoria sa în Rusia, /premierul Nuri/ al-Maliki a fost îngrijorat de o posibilă corupţie. El a decis revizuirea în totalitate a contractului. O anchetă este în curs', a adăugat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu