duminică, 11 noiembrie 2012

Afganistan: opt morţi în două atacuri, între care un atentat sinucigaş la Kandahar


Kabul, 8 nov /Agerpres/ - Trei poliţişti şi-au pierdut viaţa într-un atentat produs de un atacator-kamikaze pe motocicletă, joi dimineaţa, în provincia Kandahar din sudul Afganistanului, iar cinci soldaţi au murit în explozia unei bombe la trecerea vehiculului lor la nord de capitala afgană, au anunţat autorităţile locale, informează AFP.

'Atacatorul-kamikaze a produs explozia în jurul orei locale 05:00 (00:30 GMT) în faţa unui baraj al poliţiei, omorând trei poliţişti şi rănind alţi doi', a declarat purtătorul de cuvânt al autorităţilor din provincia Kandahar, Javed Faisal.

În Laghman, provincia situată la nord de Kabul, o bombă plasată pe un drum a explodat la trecerea unui vehicul ce transporta soldaţi afgani, omorând cinci dintre ei şi rănind un altul, potrivit autorităţilor locale.

Cele două atacuri nu au fost încă revendicate, dar atentatele sinucigaşe cu bombă şi bombele artizanale sunt modalităţile predilecte folosite de talibani, care luptă din 2001 împotriva guvernului de la Kabul şi a aliatului său, Forţa internaţională de asistenţă pentru securitate (ISAF, sub comandament NATO).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu