sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Rasmussen este îngrijorat de riscul propagării conflictului sirian în regiune

Copenhaga, 17 nov /BMTF/ - Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, şi-a reiterat vineri temerile legate de eventuala propagare a conflictului sirian înspre ţări vecine, într-un moment în care Israelul s-a declarat pregătit să îşi intensifice riposta împotriva tirurilor de rachete provenite din Gaza, în cadrul unei conferinţe transmise în direct de NATO TV.

'Siria ar putea avea un interes în propagarea conflictului spre alte ţări din regiune pentru a mai diminua din atenţia asupra conflictului din interiorul său', a afirmat Rasmussen în faţa studenţilor de la Universitatea Odense /Danemarca/, în cadrul conferinţei.

Chestionat cu privire la tirurile de rachete ale grupărilor armate palestiniene şi operaţiunile militare palestiniene, el a răspuns că NATO, 'în calitate de alianţă, nu este angajată în conflictul israeliano-palestinian'.

'Noi sprijinim eforturile comunităţii internaţionale de a găsi o soluţie pentru acest conflict, dar în prezent problema este că ne-am putea confrunta cu o propagare a conflictului sirian în alte ţări din regiune', a explicat el. Pe de altă parte, şeful Alianţei Nord-Atlantice a subliniat că sprijină 'o soluţie cu două state, dintre care un stat palestinian liber şi viabil'.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu