joi, 15 noiembrie 2012

Poliţia s-a repezit asupra manifestanţilor din faţa parlamentului de la Lisabona

Lisabona, 15 nov /Agerpres/ - Poliţia portugheză s-a repezit miercuri seară asupra protestatarilor adunaţi în faţa parlamentului de la Lisabona după o manifestaţie organizată în cadrul unei greve generale împotriva măsurilor de austeritate ale guvernului, informează AFP.

Poliţia i-a împins pe protestatari cu lovituri de bastoane după ce a fost timp de mai mult de o oră ţinta unor jeturi de pietre şi gunoaie.

Protestatarii s-au regrupat în faţa parlamentului după o manifestaţie la care au luat parte în capitală mai multe mii de persoane.

Anterior s-au produs câteva încăierări în faţa parlamentului, când unii manifestanţi au răsturnat barierele de protecţie şi au aruncat cu pietre şi alte obiecte în poliţişti, care au răspuns cu lovituri de bastoane.

Cinci protestatari loviţi de pietrele aruncate de alţi manifestanţi au fost uşor răniţi şi unul dintre ei a fost spitalizat, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Manifestaţii au avut loc de asemenea în patruzeci de oraşe din ţară, în special la Porto, cel mai mare oraş din nord, unde au manifestat aproximativ 2.000 de persoane.

Manifestaţiile au reprezentat punctul culminant al grevei generale ce a perturbat în mod deosebit transporturile şi serviciile publice.

Convocată de CGTP, această grevă generală, a doua din martie, se înscrie în cadrul mişcărilor de protest din alte ţări europene, în special în Spania vecină. Zeci de mii de manifestanţi au defilat, miercuri seară, pe străzile din Madrid, cu ocazia grevei generale în semn de protest faţă de politicile de austeritate ale Guvernului de dreapta, care a redus fondurile pentru sănătate şi educaţie, majorând TVA-ul, informează AFP. Manifestaţiile au loc în cadrul "zilei europene împotriva austerităţii". "Ne privează de viitor, există vinovaţi, există soluţii", au strigat manifestanţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu