luni, 12 noiembrie 2012

Încă un soldat britanic, ucis în Afganistan

Londra, 12 nov /Agerpres/ - Un soldat britanic a fost ucis duminică în cursul unui atac survenit în interiorul bazei sale din provincia afgană Helmand, marcată de instabilitate, a anunţat Ministerul britanic al Apărării într-un comunicat, relatează AFP.

Soldatul 'a fost ucis de un glonţ tras de un individ care purta uniforma Armatei naţionale afgane în baza sa din districtul Nad-e Ali', a precizat Laurence Riche, purtătorul de cuvânt al forţei NATO în Afganistan (ISAF), citat de comunicat.

Moartea acestui militar ridică la 439 numărul soldaţilor britanici ucişi în Afganistan de la începutul intervenţiei internaţionale în această ţară, în octombrie 2001. Cel puţin 395 dintre ei au căzut în urma tirurilor inamice.

De la începutul anului, circa 60 de soldaţi ai NATO au fost ucişi de bărbaţi care purtau uniforma afgană, fenomen inedit care îngrijorează coaliţia, constată AFP. Multiplicarea acestor atacuri din interior a instaurat un climat de neîncredere între soldaţii străini şi aliaţii lor afgani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu