vineri, 16 noiembrie 2012

Gaza: Doi palestinieni ucişi în timpul vizitei premierului egiptean

Gaza, 16 nov /Agerpres/ - Doi palestinieni au fost ucişi vineri în cursul unui raid aerian israelian asupra nordului Fâşiei Gaza, în timpul vizitei în regiune a premierului egiptean Hisham Qandil, au anunţat surse medicale locale. Israelul a acuzat mişcarea islamistă Hamas de încălcare a armistiţiului limitat.

'Hamas nu respectă vizita premierului egiptean în Gaza încălcând armistiţiul temporar pe care Israelul l-a acceptat', anunţase un purtător de cuvânt al premierului Benjamin Netanyahu.

O sursă din cadrul securităţii palestiniene a indicat că 'avioane /ale forţei/ de ocupaţie au bombardat un grup de localnici în zona Nazila', în nordul enclavei palestiniene autonome.

Anterior, Israelul se angajase să respecte o încetare temporară a focului cu ocazia vizitei de solidaritate pe care premierul egiptean o efectuează în Fâşia Gaza.

La primele ore ale dimineţii, aviaţia militară israeliană a bombardat Ministerul de Interne al Hamas în Fâşia Gaza, înaintea scurtei vizite în enclava palestiniană a premierului egiptean Hisham Qandil, a anunţat agenţia de presă MAAN, preluată de EFE.

Arhiva Registrului Civil, care se află în subordinea ministrului palestinian şi conţine documente din ultimii 70 de ani, nu a avut de suferit deoarece a fost scanată.

În timpul vizitei, premierul egiptean a făcut răspunzător Israelul de 'tragedia' din Fâşia Gaza. 'Această tragedie nu poate fi ţinută sub tăcere şi lumea trebuie să-şi asume responsabilitatea de a pune capăt acestei agresiuni', a declarat la Gaza Hisham Qandil.

Israelul a lansat miercuri o ofensivă aeriană de anvergură asupra Fâşiei Gaza pentru a neutraliza poziţii lansatoare de rachete asupra statului evreu. Au fost ucişi cel puţin 20 de palestinieni, între care Ahmad Jaabari, şef al operaţiunilor militare ale Hamas, dar şi femei şi copii. Pe de altă parte, trei israelieni au fost ucişi de rachete palestiniene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu