miercuri, 21 noiembrie 2012

Fregata 'Regele Ferdinand' a efectuat exerciţii comune cu marina tanzaniană

Dodoma, 21 nov /BMTF/ - Fregata română 'Regele Ferdinand', aflată sub comanda EUNAVFOR pentru Somalia în cadrul operaţiunii Atalanta /antipiraterie/, a efectuat, cu ocazia unei vizite la Dar Es Salaam /Tanzania/ în 12 şi 13 noiembrie, exerciţii comune cu marina tanzaniană, potrivit site-ului AllAfrica.com, preluat de Agerpres.

Nave de război din EU Naval Force efectuează periodic exerciţii şi misiuni de antrenament cu gărzile de coastă şi forţele maritime ale partenerilor regionali. Acest sistem are în vedere îmbunătăţirea cooperării locale şi schimbul de informaţii între UE şi ţările din regiune implicate în lupta împotriva pirateriei.

Conform AllAfrica.com, fregata 'Regele Ferdinand' a fost implicată în patru workshop-uri - axate pe navigaţie, protecţie, prim-ajutor şi stingere a incendiilor.

Workshop-urile au inclus cursuri teoretice şi exerciţii practice. Numărul participanţilor la aceste ateliere de lucru a depăşit aşteptările, demonstrând interesul statelor regionale în a avea un rol activ în lupta împotriva piraţilor, dar şi calitatea formării oferite de 'Regele Ferdinand' şi alte unităţi EUNAVFOR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu