marți, 20 noiembrie 2012

Explozia unei rachete în zona Ierusalimului

Tel Aviv, 20 nov /BMTF/ - O rachetă care a vizat Ierusalimul a explodat marţi într-o zonă nelocuită din împrejurimile Oraşului Sfânt, fără a provoca victime. Deflagraţia s-a produs după o sirenă de alertă, au anunţat surse ale poliţiei israeliene, citate de agenţiile de presă internaţionale.

Este pentru a doua oară când o rachetă palestiniană este îndreptată contra Ierusalimului de la debutul operaţiunii aeriene israeliene asupra Fâşiei Gaza, intitulată 'Pilonul apărării', declanşată miercurea trecută ca ripostă la atacurile cu rachete lansate din enclava palestiniană asupra sudului statului evreu.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld, a declarat că după toate probabilităţile proiectilul nu a reuşit să lovească ţinta, iar autorităţile continuă să caute locul exploziei, notează AP.

Aflat la aproximativ 80 kilometri de Gaza, Ierusalimul reprezintă cea mai îndepărtată ţintă vizată de combatanţii islamişti palestinieni.

Incidentul intervine în contextul eforturilor depuse de comunitatea internaţională pentru încheierea unui armistiţiu între Israel şi Hamas, mişcarea islamistă care controlează în totalitate Fâşia Gaza din vara lui 2007.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu