marți, 20 noiembrie 2012

540 de militari români pleacă în Afganistan

Arad, 20 nov /BMTF/- Peste 540 de militari din Timişoara şi Arad, între care şi mulţi veterani ai teatrelor de operaţii din Afghanistan şi Iraq, precum Laurenţiu Cuci, pleacă în Teatrul de Operaţii Afganistan, ceremonia prilejuită de plecarea acestora în misiune urmând a se desfăşura joi, în Cetatea Aradului.
După cum a declarat marţi, căpitanul Mihai Moneanu, ofiţerul de informare şi relaţii publice al Batalionului 191 Infanterie 'Colonel Radu Golescu' din Arad, detaşamentul de militari este alcătuit din 23 de ofiţeri, membri ai Grupului de Comandă Românesc ‘Zabul' şi 518 militari care fac parte din Batalionul 1 Manevră 'Golden Lions'.
'Timp de şase luni militarii Batalionul 1 Manevră 'Golden Lions' urmează să participe la misiuni specifice în aria de responsabilitate din Provincia Zabul, Afganistan, menite să asigure climatul de securitate oportun creării condiţiilor necesare pentru pre luarea responsabilităţilor în aria de operaţii de către Forţele de Securitate Afgane şi reprezentanţii guvernului afgan', a mai precizat cpt. Mihai Moneanu.
La festivitate vor participa reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, ai autorităţilor publice locale şi ai instituţiilor din Sistemul Naţional de Apărare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu