marți, 13 noiembrie 2012

Educaţie rutieră de la şcoală


În acestă perioadă, poliţiştii rutieri au „descins” cu aparatele radar în unităţile de învăţământ din municipiul Reşiţa, pentru a le da o lecţie de „Educaţie rutieră, educaţie pentru viaţă” elevilor.
Astfel, în cursul zilei de ieri, 12 noiembrie a.c., oamenii legii le-au făcut vizite elevilor de gimnaziu de la Colegiul Naţional Traian Lalesc şi Liceul Mircea Eliade pentru a discuta cu elevii cu privire la riscurile la care sunt supuşi atunci când traversează neregulamentar strada.
Poliţiştii au atins şi alte subiecte la fel de importante pentru siguranţa elevilor, ca de exemplu o plimbare în siguranţă cu bicicleta, cu rolele  sau alegerea potrivită a locului de joacă.
“Acţiunile” speciale ale oamenilor legii au ajuns încă de vineri, 9 noiembrie, la elevii de le Liceul Diaconovici Tietz din Reşiţa.
Atracţia lecţiilor a fost însă prezentarea autospecialei cu aparatura radar care a fost în centrul atenţiei, iar sutele de copii care au participat la aceste activităţi au fost încântaţi
Educaţia rutieră reprezintă o prioritate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, motiv pentru care au fost încheiate protocoale de colaborare cu unităţile de învăţământ pentru a se asigura continuitate „cursurilor” de legislaţie rutieră, dar şi pentru a-i motiva pe copii angrenându-i în concursuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu