luni, 12 noiembrie 2012

Un nou tir de avertisment lansat de Israel după un atac cu obuz de mortier împotriva Înălţimilor Golan


Tel Aviv, 12 nov /Agerpres/ - Armata israeliană a lansat luni un tir de avertisment ca reacţie la un nou atac sirian cu obuz de mortier care a căzut în zona unei poziţii militare a Israelului pe Înălţimile Golan, pentru a doua zi consecutiv, potrivit unor surse israeliene de securitate, relatează AFP şi Reuters.

Un nou obuz de mortier a căzut în partea centrală a Înălţimilor Golan, sub control israelian, fără a face victime sau pagube materiale, a afirmat o sursă din cadrul serviciilor de securitate israeliene, sub rezerva anonimatului.

'Soldaţii israelieni au lansat un tir de avertisment în direcţia de unde a fost tras obuzul de mortier', a adăugat sursa menţionată.

Armata israeliană a lansat duminică tiruri de avertisment în direcţia Siriei după explozia unui obuz de mortier sirian pe Înălţimile Golan, ocupate de Israel, primul incident de acest gen de peste 40 de ani.

Armata israeliană a confirmat că un nou obuz a căzut luni, fără a preciza dacă a avut loc o ripostă.

'Un obuz de mortier a căzut aproximativ în aceeaşi zonă ca ieri', a afirmat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Israelul se află în mod oficial în război cu Siria. În ciuda ocupaţiei şi anexării se către Israel a unei părţi din Înălţimile Golan, pe care însă comunitatea internaţională nu o recunoaşte, între cele două ţări nu s-au mai înregistrat confruntări semnificative de aproape 40 de ani.

Mircea Duşa: Peste 50.000 de poliţişti şi jandarmi participă la activităţile legate de alegerile parlamentare
Bucureşti, 12 nov /Agerpres/ - Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că la activităţile specifice legate de alegerile parlamentare vor participa peste 50.000 de poliţişti şi jandarmi.
Aceştia vor asigura paza documentelor necesare organizării alegerilor, paza secţiilor de votare, dar şi siguranţa transportului documentelor către birourile electorale judeţene.
Ministrul a mai spus că de la începutul campaniei electorale nu au fost înregistrate incidente deosebite, iar cele sesizate fac referire la distrugeri de afişe sau alte materiale electorale.
Mircea Duşa a precizat că secţiile de votare se vor deschide la ora 7,00 şi se vor închide la ora 21,00.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu