miercuri, 14 noiembrie 2012

Şeful operaţiunilor militare ale Hamas - ucis într-un raid israelian în Gaza


Gaza, 14 nov /Agerpres/ - Şeful operaţiunilor militare ale braţului armat al mişcării islamiste palestiniene Hamas a fost ucis miercuri într-un raid israelian în Gaza, iar garda sa de corp a fost rănită, informează AFP.

'Martirul este Ahmad Jaabari', a declarat un medic de la serviciul de urgenţă al spitalului Al-Shifa din Gaza, Ayman al-Sahabani, informaţia fiind confirmată de o sursă de securitate a Hamas sub rezerva anonimatului.

Operaţiunea, efectuată în comun cu serviciul israelian de securitate internă, Shin Beth, 'viza paralizarea canalului de comandament şi de control al conducerii Hamas, precum şi infrastructura teroristă', se arată în document.

'Ahmad Jaabari, şeful braţului armat al Hamas în Fâşia Gaza, a fost vizat de o operaţiune comună a Shin Beth şi a armatei', a anunţat, la rândul său, Shin Beth.

Armata israeliană a declarat că 'eliminarea' lui Jabbari a marcat începutul unei operaţiuni militare împotriva grupărilor armate în Fâşia Gaza. 'După tiruri de rachete din ultimele zile trase împotriva Israelului, şeful statului major a decis să autorizeze o operaţiune împotriva organizaţiilor teroriste din Gaza - Hamas, Jihadul Islamic şi alte organizaţii', a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu