sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Pakistanul condamnă raidurile aeriene israeliene din Fâşia Gaza

Islamabad, 17 nov /BMTF/ - Pakistanul a condamnat vineri raidurile aeriene israeliene asupra Fâşiei Gaza şi a asigurat poporul palestinian de sprijinul său împotriva 'agresiunii israeliene', transmite AFP, preluat de Agerpres.

'Pakistanul condamnă cu fermitate raidurile aeriene israeliene împotriva Fâşiei Gaza ce au vizat nu numai conducerea Hamas, dar şi civili nevinovaţi', a declarat Ministerul pakistanez al Afacerilor Externe într-un comunicat.

Pakistanul a calificat atacurile israeliene, în cursul cărora 23 de palestinieni au fost ucişi, o 'încălcare gravă a normelor internaţionale' şi a făcut apel la comunitatea internaţională 'să se unească pentru a pune capăt agresiunii israeliene'. 'O escaladare a violenţei ar putea conduce la un conflict în toată regiunea', a avertizat acesta.

Pakistanul şi Israelul nu întreţin relaţii diplomatice, iar MAE pakistanez a subliniat că a 'oferit un sprijin constant, fără echivoc şi fără rezervă, cauzei palestiniene'. Într-un comunicat separat, biroul premierului pakistanez Raja Pervez Ashraf a declarat că preşedintele egiptean Mohamed Morsi i-a telefonat pentru a-i cere sprijinul Pakistanului pentru cauza palestiniană.

'În convorbirea sa cu preşedintele Morsi, premierul a apreciat că atât timp cât problema palestiniană nu va fi soluţionată, pacea din Orientul Mijlociu nu va fi asigurată', conform comunicatului citat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu