sâmbătă, 17 noiembrie 2012

NATO va desfăşura un sistem de rachete între Turcia şi Siria

Berlin, 17 nov /BMTF/ - NATO va desfăşura curând un sistem de rachete sol-aer tip Patriot la frontiera dintre Turcia şi Siria pentru a apăra Ankara de eventuale atacuri ale Damascului, cufundat într-un război civil, informează sâmbătă ziarul german Suddeutsche Zeitung, citat de agenţia EFE şi preluat de Agerpres.
Armata germană va oferi una sau două baterii de rachete şi un personal de până la 170 de militari pentru acest dispozitiv menit să apere teritoriul turc, atacat de două săptămâni de proiectile siriene.
SUA şi Olanda vor aduce restul de baterii pentru sistemul de apărare, având în vedere că alături de Germania sunt singurele ţări ale NATO care dispun de rachete Patriot tipo PAC-3, de ultimă generaţie, capabile să neutralizeze proiectile sau să doboare avioane.
Guvernul german a asigurat, potrivit ziarului, că aceste rachete vor fi folosite doar în caz atac sirian şi că desfăşurarea sistemului nu vizează doar simpla descurajare a Damascului.
Ziarul notează că se prevede ca Turcia să ceară oficial luni NATO desfăşurarea acestui dispozitiv la frontiera sa, la zece zile după ce Ankara anunţase că va recurge la Alianţă pentru apărarea teritoriului său.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu