duminică, 18 noiembrie 2012

Israelul pregătit să-şi intensifice semnificativ operaţiunea în Gaza


Tel Aviv, 18 nov /BMTF/ - Armata israeliană este pregătită „să-şi intensifice semnificativ” operaţiunea militară împotriva grupărilor armate palestiniene în Fâşia Gaza, a declarat duminică premierul israelian, Benjamin Netanyahu, transmite Agerpres.

”Armata este pregătită să-şi intensifice semnificativ operaţiunea. Soldaţii sunt echipaţi pentru orice eventualitate”, a afirmat Netanyahu în debutul şedinţei de guvern.

”Îi facem să plătească un preţ greu, Hamas şi organizaţiile teroriste, iar forţele israeliene de apărare sunt pregătite pentru o extindere semnificativă a operaţiunii”, a declarat şeful executivului israelian, citat de Reuters, dar fără niciun fel de precizări cu privire la posibilitatea declanşării unei intervenţii terestre în Fâşia Gaza.

Pe de altă parte, postul public rus de televiziune Russia Today a anunţat duminică că biroul său din Gaza, unde se află departamentul său în limba arabă, a fost distrus în noaptea de sâmbătă spre duminică de forţele aeriene israeliene, însă lovitură nu a făcut victime printre membrii echipei de jurnalişti, transmite AFP, preluată de Agerpres.

'Departamentul în limba arabă al Russia Today, Rusiya Al-Yaum, a fost lovit de forţele israeliene în primele ore ale zilei de 18 noiembrie, aproximativ în jurul orei locale 01.30', a precizat postul public rus într-un comunicat de presă. 'Reporterul RT Suaeda al-Suerki şi cameramanul Mustafa Al-Bayati nu au fost loviţi deoarece au părăsit imobilul cu o oră înainte de atac', a adăugat postul de televiziune.

”Birourile Russia Today se aflau la ultimul etaj al unei clădiri cu 11 etaje, alături de cele ale altor mass-media, precum Sky News, RAI, ARD, ITV şi agenţiile de presă palestiniene”, precizează Russia Today.

Mai multe lovituri ale forţelor aeriene israeliene au afectat duminică dimineaţa centrul de presă al-Shawa din centrul oraşului Gaza, cel puţin şase jurnalişti fiind răniţi, susţin sursele medicale palestiniene. Potrivit martorilor, acest imobil a fost serios afectat însă jurnaliştii care se aflau în clădire au fost evacuaţi după primul raid, care a fost urmat de cel puţin alte două lovituri.

Centrul de presă al-Shawa găzduieşte în special postul de televiziune al-Quds, considerat drept apropiat al mişcării islamiste Hamas, care se află la putere în Gaza.

De la declanşarea, miercuri, a operaţiunii militare israeliene 'Pilonul de apărare', circa 50 de palestinieni, între care nouă minori, şi trei israelieni au murit, în timp ce aproape 450 de palestinieni şi 18 israelieni au fost răniţi, conform unor surse medicale palestiniene şi israeliene.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu