duminică, 18 noiembrie 2012

Două rachete interceptate deasupra Tel Avivului


Tel Aviv, 18 nov /BMTF/ - O baterie antirachetă 'Iron Dome' a interceptat duminică două rachete lansate dinspre Fâşia Gaza împotriva Tel Avivului, a anunţat poliţia israeliană, transmite AFP, recepţionată de Agerpres.

Cu puţin timp mai înainte, sirenele de alertă aeriană au răsunat pentru a patra zi consecutiv la Tel Aviv, provocând panică. În acelaşi timp, în Gaza, braţul armat al grupării Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, a anunţat că a tras în direcţia Tel Avivului o rachetă de tipul Fajr 5.

Înainte, o rachetă palestiniană a distrus o clădire de patru etaje la Ashkelon (apropiat de Gaza), rănind cel puţin două persoane, după cum a relatat Reuters. O persoană a fost ucisă şi alte patru rănite după ce o rachetă israeliană a căzut asupra unei tabere de refugiaţi în oraşul Gaza, transmite AFP.

Surse medicale şi martori au relatat că raidul a avut loc asupra taberei de refugiaţi Chati.

Canalul prin satelit al-Quds /Ierusalim/ şi-a încetat emisia duminică după atacurile aeriene ale Israelului împotriva Fâşiei Gaza. Sediul central al acestei companii de televiziune se află în Liban, iar biroul său din Gaza era situat la etajul 11 al unei clădiri din centrul oraşului, relatează media palestiniene, preluate de BFM.

După cum au transmis anterior agenţiile de presă internaţionale, circa şase jurnalişti au fost răniţi după ce o rachetă a lovit această clădire, unuia dintre ei fiindu-i amputat piciorul.

În urma bombardamentelor din noaptea trecută au murit doi palestinieni, între care şi un bebeluş, alţi 20 de palestinieni au fost răniţi. De la începutul operaţiunii militare israeliene împotriva Fâşiei Gaza miercuri au murit 47 de palestinieni, dintre care 70% erau persoane civile, conform părţii palestiniene.

Ofensiva aeriană a statului evreu continuă cu lovituri asupra poziţiilor palestiniene, unde se presupune că se află lansatoare de rachete şi depozite de muniţii în Fâşia Gaza. La ordinul comandamentului militar, forţele aeriene istaeliene şi-au intensificat atacurile în ultimele 24 de ore.

În acest context, la graniţa cu Fâşia Gaza continuă concentrarea forţelor de infanterie israeliene, dar un ordin privind o eventuală intervenţie terestră în Gaza nu a fost dat.

Ca răspuns la atacurile aeriene israeliene, braţul armat al Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, a difuzat duminică o înregistrare video în care ameninţă să trimită atentatori-sinucigaşi pe teritoriul statului evreu.'Aşteptaţi-ne în magazine, cafenele şi autobuze', ameninţă organizaţia palestiniană, care a avertizat că celor 75.000 de rezervişti israelieni va opune un număr de 50.000 de combatanţi şi 5.000 de atacatori-kamikaze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu