luni, 5 noiembrie 2012

AFGANISTAN

Vizita de lucru în teatrul de operaţii din Afganistan a delegaţiei militare condusă de ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu,  a continuat vineri, 2 noiembrie, la Kandahar, unde a avut loc o întâlnire cu militarii români dislocaţi în baza de pe aeroportul militar.
În cursul serii, delegaţia s-a întâlnit cu comandantul Comandamentului Regional de Sud, general-maior Robert Abrams şi comandantul Bazei Aeriene Kandahar, general de brigadă Scott Dennis.
Pe agenda discuţiilor s-au regăsit subiecte de interes comun precum: situaţia curentă şi de perspectivă din zona de respnsabilitate a Comandamentului Regional de Sud, locul şi rolul contingentului românesc şi intenţia de participare a Armatei României la viitoarea misiune NATO în Afganistan, post 2014.
          Sâmbătă, 3 noiembrie, membrii delegaţiei s-au întâlnit şi cu militarii Batalioanelor 1 şi 2 Manevră, dislocaţi în bazele înaintate de la Al Masak şi Mescall, unde au discutat despre modul de îndeplinire a misiunilor, despre cooperarea cu militarii americani şi cu trupele de securitate afgane, dar şi despre gradul de asigurare a sprijinului logistic.
         Ministrul Dobriţoiu i-a felicitat pe cei peste 1.200 de militari din Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, care sunt în misiune în Afganistan, întrucât pe 3 noiembrie se împlinesc 96 de ani de la înfiinţarea trupelor de vânători de munte.
          Din delegaţia militară, care a încheiat vizita în Afganistan, au mai făcut parte şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, general-locotenent Ilie Botoş, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Sorin Ioan, alţi reprezentanţi ai conducerii M.Ap.N.

Biroul de Presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu