miercuri, 9 februarie 2011

Concursul „Mesajul meu Antidrog” a fost lansat în „Caravana Prevenirii”

Marţi, 08.02.2011, Liceul de Artă „Sabin Păuţa” din Reşiţa a fost gazda unei noi etape a campaniei „Caravana Prevenirii” derulată în parteneriat în anul şcolar 2010/2011 de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin.



Astfel, în Sala „Lira” a Liceului de Artă, specialiştii în prevenire de la instituţiile M.A.I. anterior menţionate au vorbit celor aproximativ 150 de elevi prezenţi despre violenţa în mediul şcolar şi posibilele consecinţe ale acesteia dar şi despre prevenirea consumului de droguri şi despre efectele drogurilor asupra vieţii personale şi sociale. Specialiştii C.P.E.C.A. le-au prezentat elevillor şi o serie de clipuri legate de efectele devastatoare pe care le are consumul de droguri asupra organismului uman.


Cu acest prilej a fost lansată în judeţul Caraş-Severin ediţia a VIII-a a concursului naţional „Mesajul meu antidrog”. Concursul se adresează elevilor de gimnaziu şi de liceu şi se desfăşoară pe mai multe secţiuni (spot publicitar, sport, proiecte de petrecere a timpului liber, arte vizuale şi concurs de sloganuri antidrog).



De altfel la acest concurs, care se desfăşoară anual, elevii din Caraş-Severin au fost întotdeauna pe locuri fruntaşe, inclusiv la ediţia trecută – ediţia a VII-a desfăşurată în anul şcolar 2009-2010 –, când un elev al Liceului de Artă, Tripa Ioan Alexandru, a luat locul III pe ţară la Secţiunea „Spot publicitar“. Elevul aflat în clasa a XII-a (prof. diriginte dna Funar Maria) a fost premiat în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii instituţiilor M.A.I., premiile fiind oferite de Agenţia Naţională Antidrog şi de o societate comercială din judeţul Caraş-Severin.



PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Un comentariu: