luni, 10 octombrie 2011

ZIUA INTERNAŢIONALĂ PENTRU REDUCEREA RISCULUI DEZASTRELOR NATURALE


Potrivit rezoluţiilor adoptate de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), a doua zi de miercuri din luna octombrie a fost desemnată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Anul acesta, Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale va fi sărbătorită în data de 12 octombrie 2011.
Cu aceast prilej, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin desfăşoară o serie de acţiuni care întregesc activitatea de prevenire a situaţiilor de urgenţă desfăşurată la nivelul judeţului nostru. Astfel, în această perioadă sunt organizate puncte de informare preventivă atât la sediile unor primării, cât şi la remizele de pompieri ale Serviciilor volutare pentru situaţii de urgenţă. Totodată, în mai multe localităţi din mediul rural, vor avea loc exerciţii de evacuare în caz de cutremur sau inundaţii.
Miercuri, 12 octombrie a.c., la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin şi cel al Detaşamentului de Pompieri Reşiţa va fi organizată „Ziua Porţilor Deschise”.
La acţiune, şi-au anunţat participarea mai multe grupuri de elevi şi preşcolari de la unităţi de învăţământ din municipiu. Copiilor le vor fi prezentate materiale informative cu privire la riscurile naturale („Cum ne comportăm la inundaţii” şi „Ce fac în caz de cutremur?”), iar pompierii de la Detaşamentul Reşiţa vor găsi răgazul pentru a le prezenta micuţilor câteva tehnici de acordare a primului-ajutor în caz de urgenţă, dar şi echipamentele necesare la intervenţii. „Prietenii pompierilor” nu vor părăsi sediul ISU până nu vor fi instruiţi cu privire la modul în care pot anunţa pompierii, la nevoie, prin 112-Sistemul national unic pentru apeluri .

RISCURI NATURALE:
Fenomene meteorologice periculoase (furtuni, inundaţii, tornade, secetă şi încgheţ);
Incendii de pădure;
Avalanşe;
Fenomene distructive de origine geologică (cutremure de pământ şi alunecări de teren).




INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu