luni, 17 octombrie 2011

SUA şi Iranul se îndreaptă spre o 'ciocnire', afirmă o importantă membră a Senatului american


Washington, 17 oct /Agerpres/ - Afacerea presupusului complot pentru asasinarea ambasadorului saudit la Washington şi continuarea programului nuclear iranian controversat îndreaptă Iranul şi Statele Unite spre o 'ciocnire', a prevenit duminică o influentă membră a Senatului american, citată de AFP.
'Cred că Iranul accelerează programul său nuclear şi dă dovadă de o ostilitate tot mai mare', a declarat democrata Dianne Feinstein, preşedinta Comisiei pentru informaţii a Senatului de la Washington în cursul unei intervenţii la postul de televiziune Fox News. 'Este o situaţie foarte periculoasă', a avertizat ea.
'Ne îndreptăm spre o ciocnire. Dacă dorim să o evităm, trebuie să luăm măsurile adecvate', a spus ea, pledând pentru intensificarea sancţiunilor internaţionale împotriva Republicii Islamice.
În legătură cu presupusul complot, Feinsten a afirmat că, potrivit elementelor de anchetă la care a putut avea acces, dosarul este 'de necombătut', adăugând că 'ar putea exista' proiecte de atentate în alte ţări.
Justiţia americană a anunţat marţi inculparea a doi cetăţeni iranieni, acuzaţi de complot împotriva ambasadorului saudit la Washington, Adel Al-Jubeir, în cadrul unei operaţiuni plănuite la Teheran.
Dianne Feinstein a spus că probele demonstrează că şeful Brigăzilor Al-Quds, unitate de elită a Gardienilor Revoluţiei iranieni, Qassem Suleimani, era la curent cu presupusul complot.
Întrebată dacă Statele Unite ar trebui să lanseze o ofensivă împotriva Brigăzilor Al-Quds, ea a replicat: 'Aceasta ar conduce probabil la un război, iar întrebarea care se pune este /Ne dorim un război cu Iranul în acest moment?/ Răspunsul meu e nu'.
'Suntem în întregime ocupaţi cu Irakul, Afganistanul, iar relaţia cu Pakistanul se degradează', a mai declarat ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu