joi, 20 octombrie 2011

Kuweit: mare manifestaţie pentru a cere demiterea primului ministru


Kuweit, 20 oct /Agerpres/ - Peste 10.000 de persoane, dintre care deputaţi şi militanţi, au manifestat miercuri în Kuweit pentru a-i cere emirului să îl demită pe primul ministru, nepotul său, acuzat de a fi responsabil de o corupţie generalizată în ţară şi deteriorarea serviciilor.

În timpul manifestaţiei, cea mai importantă până în prezent împotriva guvernului, protestatarii aplaudau şi îi salutau cu o singură voce pe oratorii ce se ridicau unul după altul contra acţiunilor primului ministru, şeic Nasser Mohammad al-Ahmad Al-Sabah, notează AFP.

Formaţiunile de opoziţie nu au încetat să facă presiuni pentru plecarea şeicului Nasser, numit prim-ministru în februarie 2006. El a supravieţuit mai multor voturi de neîncredere în Parlament.

Opoziţia a lansat o mişcare de protest în urma unui scandal de corupţie fără precedent implicând cincisprezece deputaţi /din 50/ şi probabil responsabili guvernamentali.

Procurorul general a deschis o anchetă luna trecută în legătură cu conturile deputaţilor suspectaţi de a fi primit mită de 350 de milioane de dolari potrivit reprezentanţilor aleşi ai opoziţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu