luni, 17 octombrie 2011

Explozia unei bombe artizanale în Turcia: patru politişti şi doi civili, răniţi


Ankara, 17 oct /Agerpres/ - O bombă artizanală a explodat duminică în sudul Turciei, rănind şase persoane, cu ocazia unei manifestaţii a susţinătorilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan /PKK, organizaţie separatistă, scoasă în afara legii, în Turcia/, informează AFP şi EFE.

Atentatul s-a produs la Seyhan, o localitate din provincia turcă Adana.

Dispozitivul exploziv a fost ascuns într-o pubelă de gunoi şi a explodat în momentul intervenţiei forţelor de securitate împotriva unei manifestaţii ilegale, rănind şase persoane, patru poliţişti şi doi civili, a declarat guvernatorul provinciei Adana, Hüseyin Avni Cos, citat de Anadolu.

Doi din poliţiştii răniţi sunt în stare gravă, conform aceleiaşi surse.

Postul de televiziune NTV a relatat că deflagraţia s-a produs în timp ce poliţia a intervenit pentru a reprima o manifestaţie neautorizată a susţinătorilor PKK.

Atacurile PKK s-au intensificat în cursul verii, în sud-estul Turciei, o regiune cu populaţie majoritar kurdă. În această situaţie, Turcia a avertizat că va lansa o ofensivă militară de anvergură împotriva bazelor PKK din nordul Irakului, unde s-au repliat aproximativ 2.000 de combatanţi ai mişcării, catalogată drept 'teroristă' de numeroase ţări.

PKK luptă din 1984 pentru crearea unui stat kurd independent în sud-estul Turciei. De la declanşarea conflictului şi până în prezent s-au înregistrat aproximativ 45.000 de morţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu