luni, 17 octombrie 2011

Un militar NATO s-a sinucis în nordul Kosovo


Pristina, 17 oct /Agerpres/ - Un soldat din Forţa NATO în Kosovo /KFOR/ - despre care presa locală scrie că ar fi de naţionalitate franceză - s-a sinucis în nordul Kosovo, potrivit concluziilor unei anchete deschise după descoperirea corpului neînsufleţit al acestuia, a declarat luni un purtător de cuvânt al KFOR citat de AFP.

'Un soldat KFOR a decedat sâmbătă în nordul Kosovo', a afirmat Frank Martin, purtătorul de cuvânt al Forţei, indicând că ancheta a stabilit că acesta şi-a curmat viaţa cu o armă de foc, dar fără să facă vreo precizare referitor la naţionalitatea sau identitatea militarului.

Potrivit media kosovare de la Pristina, soldatul aparţinea contingentului francez de 300 de persoane desfăşurat în nordul Kosovo, teatrul unor tensiuni aprinse de la începutul lunii iulie.

Sârbii din nordul Kosovo, regiune unde sunt majoritari, nu recunosc autorităţile de la Pristina, capitala kosovară, şi refuză ca acestea să controleze punctele lor de control de la Jarinje şi Brnjak, de la frontiera cu Serbia.

Ei au ridicat 16 baricade în luna septembrie pentru a bloca accesul către cele două puncte de frontieră, aflate în centrul tensiunilor.

Ciocnirile între KFOR şi sârbi s-au soldat cu mai mulţi răniţi în ultima lună, antrenând suspendarea dialogului între Belgrad şi Pristina început în luna martie sub auspiciile Uniunii Europene.

Kosovo şi-a autoproclamat unilateral independenţa de Serbia în 2008, dar Belgradul refuză s-o recunoască şi consideră în continuare acest teritoriu drept provincia sa meridională.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu