vineri, 14 octombrie 2011

Majoritatea efectivelor suplimentare trimise de SUA în Afganistan vor fi retrase anul viitor


WASHINGTON (MEDIAFAX) - Cea mai mare parte a efectivelor suplimentare americane aflate în Afganistan va rămâne în această ţară până în vara anului viitor, a anunţat, joi, secretarul american al Apărării, Leon Panetta, citat de AFP.
El a afirmat că 10.000 de militari vor fi retraşi din Afganistan până la sfârşitul anului, iar ceilalţi 23.000 de militari din efectivele suplimentare trimise de Statele Unite la sfârşitul anului 2009 vor rămâne pe teren până în vara anului 2012.
"La sfârşitul acestui an, vor fi retraşi deja 10.000 dintre militarii din efectivele suplimentare", a declarat Panetta, în cursul unei audieri într-o comisie a Camerei Reprezentanţilor. "Restul vor fi retraşi anul viitor, la încheierea sezonului de confruntări", a adăugat el.
Statele Unite sunt principalul contributor la coaliţia militară internaţională din Afganistan, care dispune în prezent de circa 150.000 de militari.
Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat retragerea până la sfârşitul anului a 10.000 de militari, restul efectivelor suplimentare urmând să revină în Statele Unite până la sfârşitul verii anului viitor. Retragerea completă a trupelor americane este programată pentru decembrie 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu