marți, 4 octombrie 2011

Seceta pîrjoleşte, la propriu, judeţul Caraş-Severin


Trei sălaşe, o livadă cu 240 de pomi fructiferi şi şase clăi de fîn au ars după ce o ardere necontrolată a pîrjolit aproximativ 80 de hectare de teren din comuna Prigor.
Incendiul a izbucnit luni, 03 octombrie a.c., în jurul orei 14.50, iar pompierii militari, alături de alte zeci de persoane civile, au intrevenit pînă azi dimineaţă, la ora 06.35, pentru localizarea şi lichidarea acestuia. Astăzi, în jurul orei 11.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a fost solicitat să intervină, din nou, prin Garda nr. 2 de Intervenţie Bozovici, pentru stingerea unui foc de vegetaţie uscată, ce s-a extins şi la litiera unei păduri de pini, izbucnit pe teritoriul aceleaşi comune, Prigor.
În ultimele 24 de ore pe teritoriul judeţului Caraş-Severin au fost semnalate 10 arderi necontrolate. Din cauza acestor focuri exista riscul să fie cuprinse de flăcuri o staţie peco, din localitatea Constantin Daicoviciu, o mănăstire, amplastă pe teritoriul localităţii Petroşniţa, şi unele zone împădurite din judeţ.
Avînd în vedere situaţia dată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin trage un semnal de alarmă cu privire la situaţiile ce pot fi create din cauza aprinderii miriştilor, lăsării focurilor nesupravegheate şi aminteşte că activitatea de prevenire a unor astfel de situaţii trebuie să fie o prioritate pentru toţi factorii de decizie de la nivelul localităţilor. Totodată, cetăţenii sînt rugaţi să dea dovadă de responsabilitate şi să nu mai aprindă vegetaţia uscată fără a-şi lua toate măsurile necesare prevenirii extinderii focului.
Situaţiile din aceste zile dovedesc că arderile necontrolate pot scăpa de sub control şi astfel pot pune în pericol comunităţi întregi.


INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu