marți, 11 octombrie 2011

Irak: 9 morţi şi peste 20 de răniţi în explozia a două bombe la Bagdad


Bagdad, 11 oct /Agerpres/ - Nouă persoane au fost ucise şi cel puţin 21 rănite în explozia a două bombe luni seară într-un interval de câteva minute într-un cartier din Bagdad, au anunţat surse oficiale irakiene.

Cele două explozii s-au produs într-un interval de cinci minute la o mică distanţă în cartierul Iskan din vestul Bagdadului, a declarat o sursă din Ministerul de Interne, citată de AFP.

Prima bomba, ascunsă la marginea unui drum, a vizat civili şi a doua, poliţia, a precizat această sursă. Ministerul Apărării a evocat la rândul său un bilanţ de nouă morţi şi 25 de răniţi, inclusiv membri ai forţelor de securitate irakiene.

Alte trei atacuri cu bombă în alte cartiere ale Bagdadului au făcut 12 răniţi, a declarat de asemenea Ministerul de Interne. Unul a vizat o patrulă de poliţie, altul o maşină de civili şi al treilea s-a produs în apropierea unui garaj pentru autobuze.

La Mosul /350 km nord de Bagdad/, doi soldaţi au fost ucişi de bărbaţi având asupra lor arme silenţioase, a declarat poliţia.

Şi la Kanaan, un oraş din apropiere de Baquba /60 km nord de Bagdad/, o femeie a fost ucisă şi soţul ei rănit după ce bărbaţi înarmaţi le-au atacat domiciliul, a declarat poliţia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu