joi, 2 decembrie 2010

BULETIN DE PRESĂ


A FURAT DIN CAUZĂ CĂ A FOST BĂUT
În data de 30.11.2010, în jurul orelor 08.15, Poliţia Oraşului Băile Herculane a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112, de către Z.CORNELIU, din comuna Mehadia, despre faptul că persoane necunoscute, au forţat sistemul de închidere de la o uşă laterală, a unui cabinet medical, au răvăşit lucrurile, un scaun a fost incendiat şi au fost sustrase mai multe bunuri, respectiv: 2 topoare şi un recipient din plastic ce conţinea băuturi alcoolice.
În urma cercetărilor efectuate de echipa operativă, formată din lucrători din cadrul Poliţiei Staţiunii Băile Herculane şi ai Postului de Poliţie Mehadia, s-a reuşit identificarea şi depistarea suspectului, acesta fiind S.GEORGE, de 34 ani, din Orşova, care şi-a recunoscut fapta, motivând că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere.

SUSPECTUL UNEI TÂLHĂRII A FOST DEPISTAT ÎN DOAR CÂTEVA ORE
În data de 30.11.2010, în jurul orelor 10.00, la Postul de Poliţie al Comunei Obreja, s-a prezentat M. MIHAI, de 34 ani, din comuna Poienile de sub Munte, judeţul Maramureş, care a reclamat faptul că în data de 28.11.2010, în jurul orelor 16.00, în timp ce se deplasa pe marginea Drumului Naţional 68 şi vorbea la telefonul mobil, o persoană necunoscută, care circula pe o bicicletă i-a sustras din mână telefonul în momentul când a trecut pe lângă el.
Şi-a continuat deplasarea, fără a anunţa poliţia, iar după ce a trecut podul râului Bistra, un tânăr de aproximativ 20 de ani, a ieşit din tufişuri şi i-a cerut banii. El i-a răspuns că nu are bani, moment în care a fost lovit cu pumnii şi picioarele de către tânăr, trântindu-l la pământ. Agresorul i-a sustras portofelul, luându-i suma de 950 lei după care a fugit.
M. MIHAI a declarat că nu a anunţat poliţia decât în data de 30.11.2010, întrucât s-a simţit rău.
În urma cercetărilor efectuate de lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş, în data de 30.11.2010, s-a reuşit identificarea şi depistarea suspectului tâlhăriei, acesta fiind V.A. de 16 ani, din judeţul Bihor, pe numele căruia poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală, fiind cercetat în stare de libertate.


CU AUTOTURISMUL NEÎNMATRICULAT PE DRUMURILE PUBLICE

În data de 30.11.2010, în jurul orelor 11.30, doi poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi îndrumare a traficului rutier pe strada Grădiştei, au oprit pentru control un autoturism.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul a fost condus de P.OVIDIU-DANIEL, de 25 ani, din Reşiţa, iar autorizaţia de circulaţie provizorie pentru numerele de înmatriculare, a expirat în data de 23.11.2010.
Pe numele conducătorului auto, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat“.

A AVUT PERMISUL SUSPENDAT DAR TOT A CONDUS UN AUTOTURISM
În data de 30.11.2010, în jurul orelor 13.00, în timp ce lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş, desfăşurau activităţi de supraveghere şi îndrumare a traficului rutier pe raza localităţii Buchin, au oprit pentru control un autoturism.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul a fost condus de N. ION, de 42 ani, din Caransebeş.
Conducătorului auto i-a fost suspendat permisul de conducere în data de 28.11.2010, fiind depistat având o concentraţie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

CU MOPEDUL ÎNTR-UN GARD
În data de 30.11.2010,ora 19.30, Poliţia Oraşului Moldova Nouă a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă despre producerea unui accident rutier pe raza localităţii Liubcova, soldat cu rănirea unei persoane.
În urma cercetărilor efectuate de echipa operativă deplasată la faţa locului s-a stabilit că în timp ce M. EMILIAN-DANIEL, de 39 ani, domiciliat în municipiul Reşiţa, conducea un moped, pe un sector de drum în aliniament, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu gardul de beton din faţa unui imobil.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului mopedului care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă, unde a rămas internat.
Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul alcooltest, în urma căruia a rezultat o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

DE LA 16 ANI LA VOLANULUI UNUI AUTOVEHICUL
În data de 30.11.2010, în jurul orelor 20.30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Reşiţa, l-au depistat pe C.C., de 16 ani, din Reşiţa, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în străinitate pe strada Căminelor din localitatea de domiciliu. Tânărul, din cauza lipsei de experienţă a lovit o maşină parcată. În urma accidentului a rezultat doar avarierea celor două autoturisme.
Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.


A INTRAT CU AUTOTURISMUL ÎNTR-UN GARD DE BETON
În data de 01.12.2010, în jurul orelor 04.30, în timp ce D.CARP, de 24 ani, domiciliat în Timişoara, conducea pe strada Revoluţiei din Oţelu Roşu, un autoturism, nu a adaptat viteza într-o curbă uşoară la stânga, a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu gardul împrejmuitor din beton al unui imobil.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Oţelu Roşu şi ulterior a fost transferat la Spitalul Municipal Caransebeş unde a rămas internat.
Conducătorului auto i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A FOST RĂNITĂ PE TRECEREA DE PIETONI
În data de 01.12.2010, în jurul orelor 06.30, Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă cu privire la producerea unui accident rutier pe Calea Caransebeşului în urma căruia o persoană a fost rănită.
În urma cercetării la faţa locului s-a stabilit că în timp ce M.LOREDANA - ANA de 31 ani, din Reşiţa, conducea un autoturism, din direcţia Reşiţa spre Caransebeş, la o trecere de pietoni, a acroşat-o pe P.GABRIELA de 45 ani, din comuna Goruia, care s-a angajat regulamentar în traversarea străzii.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a victimei, care a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, în urma căruia a rezultat o concentraţie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

FĂRĂ PERMIS CORESPUNZĂTOR
În data de 01.12.2010, în jurul orelor 15.15, pe DN6, în localitatea Constantin Daicoviciu a fost depistat L.FLORIAN de 41 ani, din oraşul Balş, judeţul Olt, în timp ce conducea o autoutilitară, înmatriculată în Bulgaria, având permisul de conducere reţinut.
Autoutilitara condusă de acesta avea masa totală autorizată de 3,5 tone, bărbatul posedând permis de conducere doar pentru categoria C, permis necorespunzător categoriei din care face parte autovehiculul.
Faţă de L.FLORIAN se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul.

CU ŢIGĂRI NETIMBRATE
În data de 01.12.2010, în jurul orelor 20.00, în timp ce lucrători din cadrul Poliţiei Comunale Bozovici, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi îndrumare a traficului rutier pe DJ 571B, au oprit pentru control un autoturism.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul a fost condus L.CĂTĂLIN de 23 ani, din judeţul Dolj, iar la controlul autoturismului a fost găsită cantitatea de 20 000 ţigarete netimbrate, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 8000 de lei şi autoturismul au fost ridicate în vederea cercetărilor.
Conducătorului auto, poliţiştii i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.




PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu