joi, 28 iulie 2011

SMURD LA REŞIŢA


Astăzi, 28 iulie, o echipă formată din specialişti de la ISU Semenic şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă se află la Timişoara pentru a recepţiona ambulanţele destinate SMURD Caraş-Severin, şi pentru a verifica dotările tehnice şi medicale. O ambulanţă de prim ajutor şi una de reanimare vor sosi mîine, 29 iulie la Reşiţa. Maşina dedicată acordării de prim ajutor calificat va merge la Subunitatea de la Bozovici, iar cea de terapie intensivă mobilă la Detaşamentul Caransebeş, două formaţiuni cu probleme deosebite în raioanele de intervenţie, din cauza închiderii spitalului din Bozovici şi a numeroaselor accidente grave pe E70. Purtătorul de cuvînt al instituţiei, plt. Anca Balint, a menţionat că după această etapă va urma stabilirea personalului care va fi încadrat pe maşini şi instruirea acestuia. În ceea ce priveşte şoferii, aceştia vor fi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Problema spinoasă pentru punerea acestora în stare operativă este LIPSA MEDICILOR care să încadreze cele două unităţi mobile de urgenţă! Fără aceştia, ambulanţele pot fi folosite cu succes la căratul cartofilor!

Autoutilitarele specializate sînt achiziţionate din fonduri europene, în cadrul unui proiect în valoare de 50 de milioane de lei, derulat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, înfiinţată prin asocierea judeţelor Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş. În prima etapă, Regiunea Vest beneficiază de 10 autospeciale noi. Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă Timiş se va înnoi cu o ambulanţă de prim ajutor, două de reanimare şi un centru mobil de comandă, echipat şi dotat. În judeţele Arad şi Hunedoara vor fi repartizate cîte o maşină de prim ajutor şi una de terapie intensivă mobilă.

Predarea echipamentelor va avea loc vineri, 29 iulie, de la ora 11, la sediul Consiliului Judeţean Timiş.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Caraş-Severin va mai beneficia, tot în cadrul acestui proiect, de 7 maşini de intervenţie performante.

În urma implementării proiectului, numărul unităţilor mobile de intervenţie în situaţii de urgenţă la nivelul Regiunii Vest va creşte cu 41% (de la 107 unităţi la 151 unităţi). De asemenea, se preconizează o scădere a timpului mediu de răspuns al unităţilor mobile: în zonele rurale de la 41 minute la 28 minute, iar în zonele urbane de la 22 minute la 13 minute. La nivelul judeţului Caraş-Severin timpii de intervenţie sînt mai mari din cauza raioanelor mari deservite de detaşamentele de intervenţie, din cauza reliefului şi a infrastructurii rutiere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu