joi, 14 iulie 2011

'Nevoile sunt imense' în Somalia din cauza secetei, avertizează ACF


Paris, 13 iul /Agerpres/ - Seceta de o gravitate rară care loveşte Somalia provoacă deplasări importante de persoane, iar 'nevoile sunt imense' pentru a putea face faţă acestei situaţii extrem de precare, a alertat joi ONG-ul Action Against Hunger /ACF/, citat de France Presse.

'Centrul Somaliei este regiunea cea mai afectată de criza actuală', a explicat ACF într-un comunicat. 'Aproape că recoltele nu există şi chiar şi în zonele în mod tradiţional bogate din Somalia recolta este mai mică cu 50 la sută faţă de recoltele obişnuite', a subliniat ONG-ul.

Multe familii încearcă să vândă câte o bovină epuizată din cauza lipsei de apă şi de hrană, antrenând 'o prăbuşire' a preţului animalelor, în timp ce 'preţurile la alimente au explodat, triplându-se în anumite locuri', a continuat organizaţia. 'Drept urmare, familiile au început să fugă din aceste zone spre Mogadiscio sau chiar spre ţările vecine /.../, îngroşând rândurile refugiaţilor din taberele de la frontierele kenyană, etiopiană sau djiboutiană', potrivit aceleiaşi surse.

Pe de altă parte, conform ACF, 'peste 400.000 de persoane ar fi în prezent deplasate în apropiere de sau în capitala Mogadiscio', unde echipele ONG-ului care se află dintotdeauna în Somalia susţin că 'nu au mai văzut vreodată o astfel de situaţie'.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu