marți, 5 iulie 2011

MAI i-a pus Capră pe pompieri, jandarmi şi poliţişti

Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Mihai Capră, a declarat astăzi, la Reşiţa, în cadrul unei conferinţe de presă că actuala formulă de reorganizare a ministerului este cea mai bună pe care decidenţii actuali au găsit-o. El recunoaşte că restructurările de personal sînt dificile pentru fiecare structură în parte, însă reorganizarea ministerului este impusă de nivelul de suportabilitate al economiei naţionale. Mihai Capră a spus că la nivelul structurilor MAI din judeţul Caraş-Severin vor fi disponibilizaţi: 39 de pompieri, 34 de jandarmi, 27 de poliţişti şi 48 de poliţişti de frontieră. "ISU are o situaţie specială. Pentru această structură gîndim o regionalizare, demult asta, fără a fi afectate structurile operative, deloc. Vor exista comasări doar la nivelul compartimentelor de suport", a spus Capră. Însă, reorganizarea regională se va face DOAR dacă va avea loc şi reorganizarea administrativ-teritorială. "Actualele inspectorate Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă vor deveni direcţii sub coordonarea oficiilor prefecturale (fostele prefecturi cu personal înjumătăţit!), iar inspectorii şefi vor deveni directori!" Acest anunţ vine acum cînd la ISU şi Jandarmerie se află în derulare procedurile de încadrare pe noile funcţii.

Capră a accentuat că această formulă este cea mai bună în condiţiile bugetare pe care le are România, dar, se vedea clar că nu poate fi mulţumit de "reforma" administrată! Din păcate, orice altă soluţie avansată de altcineva din afara PDL a fost respinsă. În urmă cu cîteva luni, experţi din cadrul societăţii civile au propus un model liberal alternativ de reorganizare a ministerului, în concordanţă du filosofia şi politicile statului minimal promovate de Guvernul României, care prevedea: desfiinţarea prefecturilor, înfiinţarea unui MInister al Situaţiilor de Urgenţă şi remilitarizarea poliţiei naţionale, în paralel cu scoaterea de sub incidenţă militară a funcţiilor non-operative, de suport, precum: achiziţiile, contabilitatea, aprovizionarea, cabinetele medicale etc. Secretarul de stat, Mihai Capră a respins categoric această propunere, declarînd, însă, că în ceea ce priveşte demilitarizarea poliţiei naţionale, România nu a fost pregătită şi "s-a cam grăbit"!

Dovada că "reforma" în minister înseamnă doar reducere de personal, a fost că secretarul de stat nu a negat nici incapacitatea MAI de a dota ISU cu echipament performant ("Singura şansă pentru o dotare performantă vine din fondurile europene"!), nici lipsa de mijloace a poliţiei rurale, nici ineficienţa şi salariile mici de la poliţiile locale (care ar fi trebuit să atragă, în "viziunea" reformatorilor, personalul disponibilizat din minister!). Mihai Capră a asigurat presa că situaţia operativă la nivelul structurilor din MAI nu va fi perturbată, iar eficienţa este la ea acasă!

Un comentariu:

  1. Buna ziua,

    As dorii sa stiu daca sunteti de acord sa facem un schimb de link-uri.

    Oricare ar fi raspunsul astept email.
    ( office@online-anunturi.com )

    O zi buna.

    RăspundețiȘtergere