marți, 12 iulie 2011

Catastrofele naturale au provocat pierderi record de 265 miliarde de dolari în primul semestru


Frankfurt, 12 iul / Agerpres/ - Grupul german de reasigurări Munich Re a estimat marţi că pierderile economice globale provocate de catastrofele naturale din primul semestru au atins nivelul record de 265 miliarde de dolari, transmite AFP.
Acest nivel record depăşeşte pierderile înregistrate pe întreg anul 2005, când catastrofele naturale au provocat cele mai mari pierderi înregistrate vreodată, 220 miliarde de dolari.
Potrivit Munich Re, în primul semestru al acestui an cele mai mari pierderi au fost provocate de cutremurul şi tsunamiul din Japonia, care au dus la pierderi de 210 miliarde de dolari.
Pentru sectorul asigurărilor, pierderile semestriale s-au cifrat la 60 de miliarde de dolari, de cinci ori mai mult decât media din ultimii 10 ani. Numai dubla catastrofă din Japonia a provocat pentru sectorul asigurărilor pierderi de 30 de miliarde de dolari, mai mici totuşi decât pierderile suferite în urma uraganului Katrina din 2005.
Munich Re precizează că, în general, primele şase luni ale anului sunt mai puţin costisitoare decât cea de a doua jumătate a anului, când au loc uragane în Atlanticul de Nord şi taifunuri în nord-vestul Pacificului.
În total, 355 catastrofe naturale au fost înregistrate în primul semestru al acestui an la nivel global, faţă de o medie de 390 de catastrofe în ultimii zece ani.

Un comentariu: