joi, 28 iulie 2011

KFOR a preluat controlul asupra unui post de frontieră dintre Kosovo şi Serbia


Forţa NATO din Kosovo a preluat controlul asupra postului de frontieră Jarinje, aflat la graniţa cu Serbia, care a fost incendiat miercuri de un grup de tineri, relatează AFP.
"Am consolidat prezenţa la postul de frontieră Jarinje. În acest moment, acolo se află numai membri KFOR", a declarat un purtător de cuvânt al forţei NATO, iar informaţia a fost confirmată şi de guvernul de la Priştina.

"Forţele KFOR controlează în întregime situaţia din nordul" Kosovo, inclusiv la cele două posturi de frontieră cu Serbia - Jarijne şi Brnjak -, aflate în centrul unei dispute care a tensionat relaţiile dintre Serbia şi Kosovo, se arată într-un comunicat al Guvernului kosovar. Situaţia în zona de nord este "calmă, în general, cu tensiuni ocazionale", adaugă comunicatul citat.

Potrivit AFP, la postul de frontieră Jarinje se află circa zece militari, însoţiţi de un vehicul blindat echipat cu o mitralieră.
Ministrul sârb pentru Kosovo, Goran Bogdanovici, a declarat, în noaptea de miercuri spre joi, că autorităţile sârbe vor discuta din nou joi cu comandantul KFOR, Erhard Buhler, despre măsurile necesare pentru stabilizarea situaţiei la graniţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu