marți, 17 mai 2011
PROTESTE M.I.
BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Aproximativ 200 de poliţişti protestează, marţi, în Piaţa Constituţiei, cerând parlamentarilor să nu voteze proiectul de lege privind măsurile de încadrare a MAI în bugetul aprobat pentru 2011, care prevede disponibilizarea a peste 9.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri.
La protest participă membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) şi ai Pro Lex.
"Suntem aici şi pentru jandarmi şi pentru pompieri, pentru cei care nu au ajuns la protest dar care se tem de pierderea locului de muncă", a declarat Vasile Lincu, lider al Sindicatului "Pro Lex".
Protestul se desfăşoară, între orele 9.30 şi 14.00.
Sindicaliştii SNPPC solicită parlamentarilor să nu voteze proiectul de lege privind măsurile de încadrare a MAI în bugetul aprobat pentru 2011. Documentul iniţiat de MAI prevede, în esenţă, disponibilizarea a peste 9.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri. În plus, pentru acest an s-a hotărât şi anularea principalelor drepturi acordate, prin lege, personalului care este scos din sistemul de siguranţă naţională şi ordine publică.
Potrivit sindicaliştilor, actul normativ, care marţi ar trebui să primească votul final în Parlament, "urmează să reglementeze o disponibilizare masivă a personalului din MAI, precum şi anularea mai multor drepturi cuvenite, prin lege, celor disponibilizaţi".
Sindicaliştii acuză MAI că ar fi dezinformat Comisiile parlamentare asupra numărului real de poliţişti care funcţionează în România. Reprezentantul MAI ar fi "conexat fals" diverse informaţii europene cu scopul de a susţine iniţiativa legislativă a ministerului, mai spun sindicaliştii, care afirmă că au "demascat" dublul standard al evaluărilor MAI şi l-au prezentat deputaţilor, împreună cu alte contraargumente.
"Protestul va avea loc odată cu votul final, din Camera Deputaţilor, a respectivului act normativ. Până acum, un număr semnificativ de parlamentari s-a exprimat împotriva Proiectului de Lege apreciind că prin disponibilizarea a peste 9.500 de cadre va fi pusă în pericol siguranţa cetăţenilor şi a comunităţii şi, totodată, se vor înmulţi vulnerabilităţile României ca eventual partener Schengen", se arăta într-un comunicat transmis, luni, de SNPPC.
Comisiile de administraţie şi de apărare ale Camerei Deputaţilor au decis, în 2 mai, în absenţa reprezentanţilor opoziţiei, să aprobe proiectul legii privind disponibilizările din MAI, iar în ziua următoare actul normativ a fost votat pe articole.
PC, PNL şi PSD sunt împotriva proiectului de lege privind disponiblizările din MAI şi se vor opune cu putere adoptării lui, declarat purtătorul de cuvânt al conservatorilor, Bogdan Ciucă, adăugând că puterea va avea o problemă în a duce până la capăt acest proiect.
Proiectul privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat al MAI pe anul 2011 prevede că numărul de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare în activitate, soldaţi şi gradaţi voluntari, preoţi militari, funcţionari publici şi personalul contractual din MAI se va reduce la nivelul ordonatorilor de credite astfel încât să asigure, pentru 2011, încadrarea în cheltuielile bugetare şi în numărul maxim de posturi aprobate.
Senatul a respins acest proiect de lege, Camera Deputaţilor fiind forul decizional.
Poliţiştii protestează marţi în Capitală împotriva Proiectului de Lege privind măsurile de încadrare a M.A.I. în bugetul aprobat pentru 2011 care prevede disponibilizarea a peste 9.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri.
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual – SNPPC, afiliat CNS „Cartel ALFA”, anunţă desfăşurarea unui important protest marţi între orele 9:30 – 14:00, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti (partea dinspre Ministerul de Finanţe).
Poliţiştii protestează împotriva Proiectului de Lege privind măsurile de încadrare a M.A.I. în bugetul aprobat pentru 2011, care prevede disponibilizarea a peste 9.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri. Cadrele MAI sunt supărate, de asemenea, din cauza hotărârii de anulare a principalelor drepturi acordate, prin lege, personalului care este scos din Sistemul de siguranţă naţională şi ordine publică.
SNPPC susţine că prin reducerea considerabilă a numărului real de poliţişti va pune în pericol calitatea ordinii publice în România şi va afecta procesul de aderare la spaţiul Schengen.
Protestul va avea loc odată cu votul final, din Camera Deputaţilor, a respectivului act normativ.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu