miercuri, 23 martie 2011

Pericole ascunse în pământ


Marţi, 22 martie a.c., echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a intervenit la două acţiuni de asanare a teritoriului de muniţie rămasă neexplodată.
Prima intervenţie s-a desfăşurat la Zorlenţu Mare, de unde a fost ridicat un proiectil exploziv, calibru 100 mm, găsit în grădina unui localnic. Cea de-a două situaţie a fost înregistrată în municipiul Reşiţa, unde, pe timpul unor lucrări efectuate pe Aleea Rarău, a fost descoperită o bombă de artilerie de calibru 120 mm.
De la începutul lunii martie, ISU „SEMENIC” a intervenit în şase acţiuni de asanare a teritoriului de muniţie neexplodată. Pe parcursul anului trecut au avut loc 45 de astfel de acţiuni.
Având în vedere faptul că primăvară sunt demarate lucrări ce implică săpături, în urma cărora pot fi descoperite elemente de muniţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin atrage atenţia asupra faptului că oamenii trebuie să trateze situaţia cu responsabilitate şi să anunţe, prin Serviciul Unic de Apel 112, specialiştii abilitaţi să manevreze astfel de obiecte.

INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Contact: plt. Anca Balint
isusemenic.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu