marți, 22 martie 2011

BULETIN DE PRESĂ

ARMA DIN BUTOI
În data de 21.03.2011, în jurul orelor 09.00, lucrătorii Postului de Poliţie Socol, au efectuat o percheziţie la un imobil de pe raza localităţii, ocazie cu care au găsit ascunsă într-o dependinţă, într-un butoi de tablă, a armă neletală cu aer comprimat cu inscripţia 600 Senior, de calibru 4,5 mm.
În urma verificărilor efectuate de către poliţişti s-a stabilit că locuinţa aparţine lui G.ISIDOR, care este decedat din luna noiembrie 2008, iar aparţinătorii familiei, respectiv soţia acestuia declară că ea ştia că soţul ei, în timpul vieţii, a vândut arma respectivă.
Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor în cauză întocmindu-se un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cu privire la săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi deţinere ilegală de armă.

DOSAR PENTRU FURT
În data de 21.03.2011, în jurul orelor 08.30, M.ŞANDOR, din Moldova Nouă, a sesizat faptul că în data de 17.03.2011, M.M. de 16 ani, s-a oferit să-l ajute pentru a-l conduce până la locuinţă deoarece se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Când au ajuns la locuinţă, profitând de faptul că M.ŞANDOR era în stare de ebrietate şi dormea, minorul i-a sustras de pe masa din bucătărie un telefon mobil şi suma de 70 lei, cauzând un prejudiciu total de 370 lei.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

UŞĂ DISTRUSĂ DIN CAUZA UNUI LIPICI
În data de 21.03.2011, în jurul orelor 16.00, lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Moldova Nouă au fost sesizaţi telefonic de către C.DANIELA, din Moldova Nouă, că V.VICTOR EMIL, de 60 ani, din localitate, i-a distrus butucul yalei de la uşa de acces în apartament.
Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că uşa apartamentului a fost încuiată iar lângă butuc s-a observat un lichid lipicios incolor ce emana un miros specific lipiciului super-glue.
Proprietara a fost nevoită să spargă uşa pentru a intra în locuinţă. Din declaraţia acesteia reiese că V.VICTOR EMIL i-a distrus butucul yalei pe motiv că ea a împrumutat o sumă de bani de la acesta şi nu i-a mai înapoiat.
Prejudiciul cauzat este în valoare de 120 de lei.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

PISTOLAR DE MESERIE
În data de 21.03.2011, în baza activităţilor desfăşurate de către lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa - Biroul de Investigaţii Criminale, pe raza municipiului a fost depistat C.ANDREI CONSTANTIN, de 34 ani, din localitate, care a încercat să comercializeze două pistoale de calibru 9 mm.
În cursul lunii martie 2011, de la aceeaşi persoană, a mai fost ridicată o armă de foc (un pistol) de calibru 9 mm şi un număr de 10 cartuşe de calibru 9 mm.
Cele două arme de foc au fost ridicate în vederea cercetărilor.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere ilegală de arme.

ALCOOLUL LA VOLAN
În data de 22.03.2011, în jurul orei 01.00, poliţiştii rutieri l-au depistat pe Ş.CRISTIAN PETRU, de 30 ani, din Reşiţa, în timp ce conducea un autoturism pe strada Timişoarei, având o concentraţie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat la testarea cu aparatul alcooltest.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Reşiţa în vederea recoltării de probe biologice de sânge şi stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii in fracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.





PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu