luni, 7 martie 2011

REZULTATELE OBŢINUTE DE JANDARMII CĂRĂŞENI ÎN FEBRUARIE


Activitatea desfăşurată în luna februarie 2011 de jandarmii cărăşeni, a avut drept obiective îndeplinirea cu răspundere a sarcinilor, atribuţiilor funcţionale şi misiunilor încredinţate de lege, respectul faţă de cetăţean şi protejarea valorilor fundamentale ale acestuia, apropierea de comunitate şi organele administraţiei publice locale.
În egală măsură, s-a avut în atenţie creşterea contribuţiei la asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, creşterea capacităţii operaţionale şi de intervenţie, îmbunătăţirea cooperării şi colaborării cu alte instituţii.
Pe linia executării misiunilor de ordine publică, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, a executat un număr de 556 misiuni atât independent cât şi în cooperare şi colaborare cu alte instituţii, având drept scop asigurarea ordinii şi liniştii publice în zona de competenţă teritorială, apărarea drepturilor cetăţenilor şi protecţia acestora, apărarea proprietăţii publice şi private, prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală, din care: 378 misiuni de menţinere a ordinii publice, din care 108 în staţiuni montane, 52 patrule independente executate în mediul urban, 166 patrule mixte executate în mediul urban, 50 patrule intercomunale, 1 acţiune executată în zone de interes operativ, 179 misiuni de asigurare a ordinii publice, din care 1 misiune de asigurare a ordinii publice la manifestări de protest, 10 misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, 168 misiuni de asigurare a ordinii publice la instanţe, 56 acţiuni de intervenţie ( din care 39 de intervenţii la solicitări 112), 2 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii.
În perioada de referinţă, au fost constatate un număr de 25 de infracţiuni (1 infracţiune constatată independent şi 24 cu poliţia) şi au fost identificaţi un număr de 23 de făptuitori, dosarele instrumentate fiind înaintate spre soluţionare parchetelor.
Pe linie de contravenţii, activitatea s-a concretizat în aplicarea unui număr de 182 sancţiuni contravenţionale, din care 87 au fost amenzi, în valoare de 29.950 lei, iar 95 avertismente. Sancţiunile contravenţionale aplicate în această perioadă au fost în majoritate aplicate la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii si liniştii publice şi la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
De asemenea, la nivelul inspectoratului au fost puse în aplicare un număr de 23 mandate de aducere, materializate prin prezentarea persoanei instanţei emitente a mandatului.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu