joi, 31 martie 2011

Peste 1400 de misiuni executate de jandarmi în primul trimestru al anului 2011


Pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, primul trimestru al anului 2011 a însemnat o perioadă încărcată în activităţi, personalul instituţiei fiind implicat în planificarea, organizarea şi executarea unui mare număr de misiuni, care au avut ca obiectiv asigurarea climatului de normalitate civică, de ordine şi siguranţă publică, creşterea siguranţei cetăţenilor şi prevenirea criminalităţii stradale.
Din cele peste 1433 de misiuni, peste jumătate au constat în misiuni de menţinere a ordinii publice în staţiuni montane şi pe traseele turistice adiacente precum şi în misiuni de patrulare executate independent sau alături de poliţişti în municipiile Reşiţa şi Caransebeş, oraşele Bocşa, Oraviţa şi Moldova Nouă. Pe timpul acestora s-a urmărit prevenirea unor evenimente negative în care să fie implicaţi cetăţenii, instituţiile financiar bancare, transporturile de bunuri, valori şi produse cu caracter special sau alţi agenţi economici care, prin natura activităţii, ar fi putut constitui ţinta unor fapte de natură penală.
De asemenea, Jandarmeria Caraş-Severin a asigurat ordinea publică pe timpul desfăşurării a 5 manifestări de protest, 8 manifestări religioase sau cultural-artistice şi 16 competiţii sportive, jandarmii acţionând pe timpul ceremoniilor religioase prilejuite de sărbătorile creştine de la început de an, îndeplinind misiuni din sfera de competenţă pe timpul competiţiilor oficiale de pe Muntele Semenic şi Muntele Mic, prevenind apariţia unor fapte de natură contravenţională şi penală pe timpul “Serbărilor Zăpezii” de pe Muntele Semenic şi Muntele Mic, meciurilor de handbal susţinute de echipele U.C.M Reşiţa şi Univ.Reşiţa în cadrul Ligii I de handbal masculin şi feminin dar şi a întâlnirilor fotbalistice ale echipelor F.C Şcolar Reşiţa şi Autocatania Caransebeş în Liga a IV de Fotbal.
Efective din cadrul inspectoratului au intervenit în peste 127 de cazuri semnalate prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, acţionând pentru aplanarea unor conflicte spontane şi restabilirea liniştii publice. În plus, au fost executate peste 69 de misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere a unor persoane implicate în procese aflate pe rolul instanţelor de judecată sau în anchete derulate la nivelul parchetelor. Pe lângă acestea, jandarmii cărăşeni au asigurat paza şi protecţia unui număr de aproximativ 200 de transporturi de bunuri, valori, înscrisuri şi produse cu caracter special.
Pe timpul activităţilor enumerate mai sus, 482 de persoane au fost sancţionate contravenţional( 254 cu avertisment şi 228 cu amendă), valoarea amenzilor fiind de peste 73.450 de lei. De asemenea, independent sau în cooperare cu organele de poliţie, au fost constatate 62 de infracţiuni( 7 independent şi 55 cu poliţia), fiind întocmite pe numele a 59 de persoane actele premergătoare începerii urmăririi penale.
Principalul obiectiv al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin pentru trimestrul următor constă în creşterea numărului şi frecvenţei misiunilor de patrulare în sistem integrat ( poliţie şi jandarmerie ), executate în municipiile şi oraşele de pe întreg cuprinsul judeţului, cu precădere în zonele cunoscute cu potenţial criminogen, astfel încât să se asigure prevenirea şi combaterea factorilor de risc la adresa proprietăţii publice sau private şi prezervarea sentimentului de siguranţă al cetăţenilor, indiferent că aceştia se află pe stradă sau în propria locuinţă. De asemenea, se va acorda o deosebită importanţă pregătirii misiunilor de asigurare a ordinii, liniştii publice şi a siguranţei cetăţenilor pe timpul competiţiilor şi jocurilor sportive.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu