marți, 31 august 2010

Case în flăcări

În noaptea de 30 spre 31 august a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a fost solicitat să intervină la trei incendii.
Astfel, primul incendiu a fost anunţat la ora 23.34 şi se manifesta la o casă din localitatea Vârciorova, comuna Bolvaşniţa. Dat fiind faptul că incendiul era violent şi exista pericol de extindere, la faţa locului au fost deplasate trei autospeciale încadrate cu 15 pompieri de la Detaşamentul Caransebeş. În urma incendiului, acoperişul casei a fost distrus pe o suprafaţă de 370 mp. Valoarea bunurilor protejate de foc se ridică la 55 de mii lei. Potrivit cercetărilor efectuate, incendiul a izbucnit probabil din cauza unui fulger.
Un alt incendiu la care a intervenit Detaşamentul de Pompieri Caransebeş a avut loc la o casă din localitatea Copăcele. Şi în acest caz exista riscul de propagare a focului la construcţiile învecinate. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-a intervenit cu zece pompieri şi două autospeciale. Din nefericire casa a fost distrusă în proporţie de 90 la sută. Incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului care a lăsat nesupravegheat un foc aprins în curte.
La ora 02.47, prin Serviciul de Urgenţe 112, Dispeceratul ISU a fost anunţat cu privire la izbucnirea unui incendiu la o casă din oraşul Bocşa. Focul se propaga de la anexe spre corpul principal al casei. Conform procedurilor, la faţa locului a fost trimis Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bocşa (SVSU), iar Detaşamentul de Pompieri Reşiţa a fost prealarmat pentru a fi pregătit să intervină în cazul în care situaţia o impune. La ora 02.55, SVSU a solicitat sprijinul pompierilor militari. Astfel, de la Reşiţa, la locul intervenţiei au fost deplasate două autospeciale. Maşinile au plecat din unitate la ora 02.57. Una dintre autospeciale, cea de primă-intervenţie, de capacitate mai mică, însă mai rapidă, a ajuns la locul incendiului la ora 03.27, în 30 minute conform reglementărilor legale în vigoare. Cea de-a doua maşină, tip APCA, o autospecială de capacitate mai mare, a aşteptat, în jur de opt minute, la trecerea la nivel cu calea ferată cu barieră din oraşul Bocşa.
Cauza probabilă de aprindere o constituie un scurtcircuit electric produs la un cablu defect. Acoperişul casei a ars în totalitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu