marți, 6 iulie 2010

COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere contextul actual în care fenomenele meteorologice se manifestă tot mai violent, iar inundaţiile fac parte din cotidian, oamenii, fără să intre în panică, trebuie să fie pregătiţi pentru o eventuală situaţie de urgenţă. Pentru aceasta se impune, printre altele, luare unor măsuri de protecţie personală.
În baza bunei colaborării pe care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin o are cu instituţiile media din regiunea noastră vă rugăm să ne acordaţi sprijin în mediatizarea unor mesaje care conţin măsuri considerate vitale în situaţii de urgenţă, după cum urmează:

„Situaţiile de urgenţă, indiferent de natura lor, pot pune oamenii în situaţia de a-şi părăsi locuinţele. Pentru astfel de situaţii se recomandă să fie pregătit „rucsacul de urgenţă” care trebuie să conţină următoarele: apă, alimente conservate, îmbrăcăminte şi încălţăminte, un sac de dormit sau o pătură, medicamentele personale, articole de igienă, cât şi alte aparte utile cum ar fi un aparat de radio cu baterii, o lanternă”.

„În cazul în care autorităţile dispun evacuarea de urgenţă a localităţii, respectaţi decizia de evacuare. Locuinţele vor fi păzite/supravegheate de reprezentanţii poliţiei şi jandarmeriei. Nu vă puneţi în pericol viaţa refuzând să vă evacuaţi.”

„Când vă părăsiţi locuinţa nu vă deplasaţi prin curenţii de apă: puteţi să vă puneţi viaţa în pericol. Nu vă deplasaţi cu autoturismul în zona inundată.”

Având certitudinea că ne veţi sprijini în demersul nostru vă mulţumim şi vă încredinţăm de respectul pe care vi-l purtăm.


INSPECTOR ŞEF
Colonel

Titus SUSAN

CONTACT:
INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Plutonier Anca BALINT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu