joi, 8 iulie 2010

CAMPANIE DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR MOTO

Începând cu data de 01 iulie a.c., poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţie Rutiere – I.G.P.R., vor desfăşura la nivel naţional, activităţi de prevenire a accidentelor în care sunt implicate vehiculele pe două roţi. În cursul anului 2010, pe şoselele de pe raza judeţului s-au produs 23 astfel de evenimente.

La începutul lunii iulie, a fost declanşantă, la nivel naţional, Campania preventiv-educativă „Alege Viaţa!”, pentru reducerea riscului rutier în rândul motocicliştilor şi mopediştilor şi conştientizarea lor asupra necesităţii cunoaşterii şi respectării cu stricteţe a regulilor de circulaţie, precum şi a sensibilizării conducătorilor auto privind existenţa în trafic a motocicliştilor şi mopediştilor.
În cadrul acestei campanii, ce se va derula timp de 45 de zile, poliţiştii rutieri vor desfăşura activităţi educative specifice şi acţiuni de impunere a legii în rândul conducătorilor de motociclete şi mopede.
În cursul anului 2010 pe şoselele de pe raza judeţului s-au produs 23 de accidente (9 grave şi 14 uşoare) în care au fost implicaţi conducători de motociclete sau mopede, soldate cu decesul a două persoane, vătămarea corporală gravă a zece persoane şi rănirea uşoară a trei persoane. 15 accidente de circulaţie în care au fost implicaţi motociclişti şi mopedişti au fost produse din vina acestora.
De la începutul anului poliţiştii rutieri au aplicat 649 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor de vehicule pe două roţi.
Cauzele principale ale acestor accidente au fost: conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice urmată de viteza neadaptată şi excesivă şi neatenţie în conducere.

POLIŢIŞTII RUTIERI RECOMANDĂ MOTOCICLIŞTILOR:
Păstraţi în mers o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare o impun!
Nu vă hazardaţi în depăşiri riscante!
Dacă sunteţi începător, nu încercaţi manevre riscante!
Asiguraţi-vă mijloacele necesare de protecţie, în special pentru zona cervicală şi lombară! Folosirea căştii de protecţie este obligatorie, însă există şi alte mijloace, care, deşi nu sunt obligatorii prin lege, vă pot salva viaţa.
Asiguraţi-vă vizibilitatea în trafic, fie cu luminile de întâlnire, obligatorii prin lege, precum şi cu ajutorul unor elemente reflectorizante, astfel încât prezenţa dumneavoastră să fie observată de ceilalţi participanţi la trafic!



Insp. ADRIANA BEŢA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu