vineri, 2 iulie 2010

Comunicat de Presă – 02.07.2010

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, întrunit vineri, 2 iulie 2010, în şedinţă, a aprobat cele două Centralizatoare cu pagube produse în perioadele 14 – 21 iunie şi 29 – 30 iunie, în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase, de pe teritoriul judeţului.
Astfel, în perioada 14 – 21 iunie, au fost afectate şase comune, respectiv, Doclin, Bolvaşniţa, Berlişte, Goruia, Ramna şi Ciudanoviţa, cu satele aparţinătoare, Tirol, Biniş, Doclin şi Vârciorova.
În total, valoarea pagubelor se ridică la 3,77 milioane lei, cea mai afectată fiind comuna Ciudanoviţa, unde pagubele se ridică la 2,47 milioane lei.
În ceea ce priveşte pagubele înregistrate în zilele de 29 şi 30 iunie, acestea se ridică la aproape 11,8 milioane lei.
Succedarea fenomenelor meteorologice nefavorabile, ploi abundente, scurgeri de pe versanţi, precum şi creşterea debitelor şi a vitezei de scurgere în albii, au dus la producerea pagubelor atât de mari.
Acestea, constând în alunecări de teren şi eroziuni au continuat să apară şi după trecerea viiturilor, din cauza umidităţii excesive şi scăderea coeziunii solului.
„Trebuie să fim solidari, să ne ajutăm între noi. Localnicii sunt convins că nu aşteaptă doar ajutorul forţelor de ordine, ci se ajută şi singuri, la noi. În ceea ce priveşte ajutoarele materiale pentru sinistraţi, vom vedea ce putem obţine din fondul de solidaritate al Uniunii Europene”, a precizat prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea.
Prezent la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a fost şi Titu Bojin, directorul Apelor Române Banat, care a solicitat tuturor primarilor din judeţ să prezinte, în cel mai scurt timp, planurile de apărare a localităţilor şi să verifice, încă o dată, sistemele de alarmare a populaţiei în caz de urgenţe.
Bojin a mai subliniat şi faptul că din cele 24 de proiecte derulate de către instituţia pe care o conduce, 19 se derulează la nivelul judeţului Caraş-Severin.



Biroul de Presă,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu