luni, 5 iulie 2010

BULETIN DE PRESĂ


S-AU ALES CU DOSAR PENAL PENTRU CĂ AU REFUZAT RECOLTAREA DE PROBE BIOLOGICE DE SÂNGE ÎN VEDEREA STABILIRII ALCOOLEMIEI

– În data de 04.07.2010, în jurul orei 06.00, Poliţia Oţelu Roşu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 de către A. DORIAN, aflat în trafic, cu privire la faptul că pe DN 68, pe raza localităţii Vama Marga, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, celălalt autoturism implicat în accident părăsind locul faptei.
Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că accidentul s-a produs în următoarele împrejurări: în timp ce P. DANIEL, de 27 ani, din municipiul Caransebeş, conducea un autoturism din direcţia Băuţar - Oţelu Roşu, la trecerea de cale ferată prevăzută cu barieră din localitatea Vama Marga a acroşat autoturismul condus de A. DORIAN, oprit regulamentar la barieră. După producerea accidentului acesta a părăsit locul accidentului, fiind depistat pe raza comunei Zăvoi, unde s-a constatat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
P. DANIEL a fost condus la Spitalul Oţelu Roşu unde a refuzat recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87. al. 5 din O.U.G. 195/2002 republicată.

– În data de 04.07.2010, în jurul orei ora 19.30, pe Calea Timişorii din municipiul Caransebeş a fost oprit în trafic un autoturismul condus de B. ILIE - ION, de 45 ani din comuna Slatina Timiş .
Conducătorul auto a refuzat să prezinte pentru control cartea de identitate, permisul de conducere şi actele autoturismului. De asemenea a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest precum şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Lui B. ILIE - ION i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87. al. 5 din O.U.G. 195/2002 republicată.

MINOR RĂNIT UŞOR ÎN URMA UNUI ACCIDENT RUTIER
În data de 04.07.2010, în jurul orei 20.10, pe D.N .6, pe raza localităţii Armeniş, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală uşoară a unui minor.
În timp ce V. N., de 15 ani, din localitate, conducea un moped din direcţia Caransebeş - Orşova, nu a păstrat o distanţă de siguranţă faţă de autoturismul ce rula în faţa sa, condus de către M. NISTOR, de 19 ani, din Caransebeş şi, în momentul în care autoturismul a frânat, a intrat cu mopedul în partea din spate a acestuia.
În urma impactului minorul s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil.
Conducătorul mopedului a fost transportat la Spitalul Municipal Caransebeş pentru acordare de îngrijiri medicale, nefiind necesară spitalizarea.
Cercetările continuă pentru stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentului, în vederea încadrării juridice a faptei.



Insp. ADRIANA BEŢA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu