vineri, 16 septembrie 2011

DRAPEL DE LUPTĂ LA CLI


Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a participat joi, 15 septembrie, la ceremonia militară desfăşurată cu prilejul acordării Drapelului de luptă Comandamentului Logistic Întrunit (CLI). Ceremonia a debutat cu sfinţirea Drapelului de luptă de către un sobor de preoţi militari şi înmânarea drapelului de către ministrul Gabriel Oprea comandantului CLI, general-maior Cătălin Zisu.
În discursul său, ministrul apărării naţionale şi-a exprimat convingerea că, sub culorile Drapelului de luptă, Comandamentul Logistic Întrunit se va afirma ca o structură de elită a Armatei României şi va acţiona în orice situaţie ca o forţă modernă, credibilă, pregătită şi antrenată la cele mai exigente standarde.
“Profesioniştii acestui comandament şi-au îndeplinit întotdeauna, la standarde înalte, misiunile încredinţate, asigurând camarazilor din teatrele de operaţii şi din ţară toate condiţiile necesare. Ştim cu toţii că actul de comandă şi control la nivel strategic, operativ şi tactic, precum şi îndeplinirea, zi de zi, a misiunilor asumate de Armata României nu ar fi posibile fără o susţinere logistică adecvată”, a spus ministrul Gabriel Oprea.
Ministrul apărării naţionale a subliniat faptul că “operaţionalizarea de către comandament a Elementului naţional de comandă şi a celor două elemente de sprijin, care acţionează în Afganistan în beneficiul tuturor militarilor dislocaţi de România într-un teatru de operaţii complex, a confirmat alinierea armatei noastre la standardele de asigurare logistică implementate în cadrul Alianţei. Specialiştii din cele 93 de unităţi subordonate Comandamentului Logistic Întrunit au reuşit să pună la dispoziţia comenzilor unităţilor şi detaşamentelor luptătoare, cu promptitudine, resursele necesare misiunilor.”
Ministrul Oprea a evidenţiat rolul important pe care îl au specialiştii CLI pentru îndeplinirea obiectivelor asumate de Ministerul Apărării Naţionale, chiar şi în condiţiile în care efectele crizei economice mondiale şi-au pus amprenta şi asupra bugetelor apărării din statele membre ale Alianţei şi, implicit, asupra celui alocat Armatei României: “Suntem o Armată de nivel NATO, care, în pofida neajunsurilor bugetare generate de criza economică, şi-a proiectat forţa, cu pricepere, la mari distanţe de graniţele sale, pe frontul războiului împotriva terorismului. Avem capacitatea şi determinarea de a ne îndeplini misiunile până la capăt. Eforturile pentru creşterea siguranţei militarilor români şi pentru asigurarea unor condiţii optime de desfăşurare a misiunilor pentru militarii din teatrele de operaţii şi pentru cei care execută misiuni în ţară, au fost şi vor continua să fie o direcţie de acţiune prioritară pentru mine. Iar rolul specialiştilor Comandamentului Logistic Întrunit în îndeplinirea acestui deziderat este foarte important”.
Referindu-se la misiunile îndeplinite pe teritoriul naţional, ministrul Gabriel Oprea a arătat că “prin acţiunile curajoase de salvare, ajutorare şi de sprijin al populaţiei afectate de inundaţiile de anul trecut, pe întreg cuprinsul ţării, echipele asigurate de Comandament au redat românilor încrederea că Armata este, de fiecare dată, prin fapte, alături de cei care sunt în suferinţă, punând umărul pentru depăşirea şi rezolvarea situaţiilor grele”. 
Gabriel Oprea i-a asigurat pe toţi cei care fac parte din CLI că au în ministrul apărării naţionale un camarad, un partener care îi sprijină pentru a îndeplini misiunile şi s-a declarat încrezător că, sub culorile Drapelului de luptă, întregul personal al comandamentului va fi mereu la înălţime şi îşi va sluji ţara cu viaţa şi cu sufletul, cu dăruirea şi curajul moştenite de la înaintaşi. „Fiţi mândri că faceţi parte din Comandamentul Logistic Întrunit şi acţionaţi cu profesionalism în toate activităţile pe care le desfăşuraţi sub deviza ONOARE ŞI PATRIE, înscrisă pe Drapelul de Luptă” , a spus ministrul Oprea în încheierea discursului său.
Drapelul de luptă al CLI a fost acordat de preşedintele României prin Decretul nr. 650 din 20 iulie 2011, la propunerea ministrului apărării naţionale.
La activitatea organizată la sediul Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” au participat, alături de personalul CLI, secretarii de stat în Ministerul Apărării Naţionale, Viorel Oancea şi Mihai Ozunu, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, generali şi ofiţeri din structurile centrale şi din categoriile de forţe ale armatei, cadre militare active şi în rezervă, veterani de război.

 
Biroul de Presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu