duminică, 13 iunie 2010

BULETIN DE PRESĂ


NEREGULI ÎN TRAFIC DEPISTATE POLIŢIŞTI
– În data de 11.06.2010, în jurul orei 10.00, lucrătorii Postului de Poliţie Păltiniş, în timp ce executau o acţiune împreună cu reprezentanţii R.A.R., pe D.N. 58, pe linia controlului în trafic a stării tehnice a autovehiculelor, au oprit pentru control un autoturism condus de B. IOAN, de 19 ani, din Turnu Ruieni.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autorizaţia de circulaţie provizorie are valabilitatea expirată.
Faţă de conducătorul auto se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

– De asemenea, în jurul orei 10.30, cu ocazia executării acţiunii împreună cu reprezentanţii R.A.R, lucrătorii Postului de Poliţie Păltiniş au oprit în trafic pentru control un autoturism condus de S. ALEXANDRU, de 46 ani, din localitatea Cuptoare, care a declarat faptul că nu are actele asupra sa.
Din verificările efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că acesta avea permisul de conducere reţinut în vederea suspendării din data de 01.04.2010.
Faţă de S. ALEXANDRU se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce are permisul de conducere suspendat.

– În data de 12.06.2010, în jurul orei 11.15, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiie Municipiului Caransebeş, în timp ce efectuau serviciul de patrulare şi control al traficului pe strada Libertăţii din municipiu, au oprit pentru control un autoturism condus de Z. MIHUŢI, de 50 ani, din localitatea Turnu Ruieni.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că numerele de înmatriculare pentru circulaţia provizorie erau expirate din data de 22.08.2009.
Faţă de conducătorul auto se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

– În data de 12.06.2010, în jurul orei 03.20, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiie Municipiului Reşiţa l-au depistat pe T. RĂZVAN, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Timişoarei din localitate având o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeşean din Reşiţa unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Lui T. RĂZVAN i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu o alcoolemie de peste de peste  0,80 g/l alcool pur în sânge.

DATORITĂ VITEZEI A AJUNS CU MOPEDUL ÎN STÂLP
Vineri, 11 iunie a.c., în jurul orei 17.15, pe D.J. 684, s-a produs un accident de circulaţie în următoarele împrejurări: în timp ce J. ION, din localitatea Rusca Montană, conducea un moped din direcţia Voislova - Rusca Montană, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă nesemnalizată spre stânga, a pierdut controlul mopedului şi a intrat în coliziune cu un stâlp din lemn, situat în afara părţii carosabile, pe partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare.
Conducătorul mopedului a fost transportat de urgenţă la Spitalul Oţelu Roşu iar ulterior la Spitalul Municipal Caransebeş pentru acordare de îngrijiri medicale.
Totodată, i-au fost recoltate şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

TREI MINORI SURPRINŞI ÎN FLAGRANT, LA FURAT, ÎNTR-UN APARTAMENT
În noaptea de 11/12.06.2010, în jurul orei 03.15, Poliţia Oraş Moldova Nouă a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de către P. MIOARA, dinb localitate, cu privire la faptul că a surprins în apartamentul vecinilor săi, trei minori, ce au pătruns cu intenţia de a sustrage bunuri.
La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare din cadrul Poliţiei Oraş Moldova Nouă care, la locul indicat, i-a identificat pe cei trei minori ca fiind: P. B. I., de 16 ani, P. A. I., de 13 ani şi M. M. G., de 15 ani, toţi din localitate, care aveau asupra lor, într-un geamanta, mai multe bunuri (două sticle de şampanie, CD-uri, un CD-player, instalaţie de Crăciun, etc.) pe care încercaseră să le sustragă din apartament.
Prejudiciul, în valoare de aproximativ 300 lei, a fost recuperat în totalitate.
Faţă de cei trei minori se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

DUPĂ ŞASE LUNI DE CĂUTĂRI CEI DOI SOŢI DISPĂRUŢI ÎN MUNŢII ŢARCU AU FOST GĂSIŢI
Sâmbătă, 12 iunie a.c., lucrătorii Salvamont, împreună cu mai mulţi localnici din Turnu Ruieni au reuşit să găsescă trupurile neînsufleţite ale celor doi soţi, de 33 şi respectiv 20 ani, dispăruţi în data de 19.12.2009, în Munţii Ţarcu.
Cei doi au fost găsiţi în zona Căldarea Mică, în locul numit Groapa Vârciorovanului, unde stratul de zăpadă măsoară acum 2,6 metri.
Cadavrul meteorologului şi al soţiei sale au fost depuse la Morga Spitalului Municipal Caransebeş unde, după efectuarea necropsiei, s-a stabilit cauza morţii: insuficienţă cardio-respiratorie acută, hipotermie.

BICICLISTĂ ACROŞATĂ UŞOR DE UN AUTOTURISM
În data de 11.06.2010, în jurul orei 14.00, în timp ce L. LAVINIA MIRABELA, de 25 ani, din Oţelu Roşu, conducea un autoturism pe strada Mihai Eminescu din Oţelu Roşu, a efectuat o manevră de depăşire a unei bicicliste ce se deplasa în aceeaşi direcţie de mers, fără a păstra o distanţă suficientă faţă de aceasta, acroşând-o.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a biciclistei T. ANICA, de 48 ani, din localitate, care a fost transportată la Spitalul Oţelu Roşu pentru acordare de îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.
Atât conducătoarea auto cât şi biciclista au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Faţă de L. LAVINIA MIRABELA se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

NEATENŢIA UNUI CONDUCĂTOR AUTO S-A SOLDAT CU RĂNIREA GRAVĂ A UNEI BICICLISTE
În data de 11.06.2010, în jurul orei 18.00, pe Bulevardul Republicii din municipiul Reşiţa, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală gravă a unui persoane.
În timp ce conducătorul auto M. MARIUS, de 41 ani, din Reşiţa, a deschis portiera stângă pentru a coborî din autoturismul parcat neregulamentar pe banda 1 a Bulevardului Republicii, în zona de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă”, nu s-a asigurat corespunzător şi a acroşat-o pe H. DANIELA CLAUDIA, de 38 ani, din localitate, care se deplasa regulamentar pe o bicicletă, din direcţia Victoria - Renk.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a biciclistei, care a fost internată la Spitalul Judeţean din Reşiţa pentru acordare de îngrijiri medicale.
Atât conducătorul auto cât şi biciclista au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Faţă de M. MARIUS se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.



Insp. ADRIANA BEŢA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu