miercuri, 29 iunie 2011

Scrisori de mulţumire pentru pompierii reşiţeni


În ultimii ani pompierii ocupă locul I în toate topurile de încredere realizate în lume. Un studiu realizat recent de către Gfk arată că 95 la sută din populaţia ţării noastre are, de asemenea, încredere în pompieri. Procentul este unul foarte mare însă nu trebuie să surpindă pe nimeni. Pompierii sunt peste tot acolo unde oamenii, natura sunt în pericol. În situaţii critice cu toţii ne punem speranţele în militarii cu maşini roşii şi aceasta pentru că faptele lor îi recomandă pentru statul de eroi ai vremurilor în care trăim.

Urmare a unor intervenţii la incendii desfăşurate în 28 mai a.c., respectiv 16 iunie a.c., pompierii militari din cadrul Detaşamentului Reşiţa al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin au primit, din parte proprietarilor afectaţi, scrisori de multumire pentru promptitudinea şi profesionalismul de care au dat dovadă.
Astfel, în primul caz a fost vorba despre un incendiu izbucnit la anexa unei case din localitatea Doclin. Anexa era formată din trei încăperi şi exista riscul major de extindere a incendiului la întreaga gospodărie şi la casele învecinate. Pompierii reşiţeni au intervenit cu trei autospeciale de stingere a incendiilor, reuşind să salveze bunuri a căror valoare se ridică la aproximativ 1.300.000 lei.
Cea de-a doua intervenţie, pentru care au fost primite mulţumiri, a avut loc la o fermă din localitatea Fizeş, unde a fost incendiat un fânar şi exista riscul de extindere a focului la un saivan situat în imediata apropiere.
Pompierii care au participat la cele două intervenţii declară că şi-au facut doar datoria, însă scrisorile de mulţumire sunt importante în planul satisfacţiilor profesionale, dovedesc cât de importantă este munca lor de salvatori.



SUBOFIŢER OPERATIV
Plt. Ancuţa BALINT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu