marți, 28 iunie 2011

Intervenţii, la început de săptămână

Două arderi necontrolate, un incendiu şi o misiune pirotehnica - acesta este bilanţul intervenţiilor executate luni, 27 iunie a.c., de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin judeţul Caraş-Severin.

Incendiu
Cea mai importantă intervenţie a avut loc la Şoşdea, unde, din cauza unui incendiu, o familie a rămas fără o mare parte din casa în care locuia.
Astfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a fost anunţat, în jurul orei 15.30, despre izbucnirea unui incendiu la o casă particulară din localitatea Şoşdea, comuna Măureni. La faţa locului au fost deplasate două autospeciale pentru stingerea incendiilor şi zece pompieri din cadrul Detaşamentului Reşiţa. Totodată, până la sosirea pompierilor miliatri, pentru localizarea incendiului, au intervenit membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Măureni.
Focul s-a propagat cu repeziciune, distrugând 100 mp din acoperişul casei, mobila din două camere şi bunuri electrocasnice. Cauza probabilă de producere a acestui incendiu o constituie un scurtcircuit electric. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Arderi necontrolate
Pompierii militari cărăşeni au intervenit, în cursul zilei de ieri, pentru stingerea a două arderi necontrolate ce s-au manifestat la Reşiţa şi Gârbovăţ. Suprafaţa afectată, în total, a fost de aproximativ trei hectare.

Misiune pirotehnică
Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a fost solicitată luni, 27 iunie a.c., pentru ridicarea unui proiectil din cartierul reşiţean Mociur. Muniţia, un proiectil exploziv cu calibru de 37 mm, a fost ridicată şi transportată în vederea distrugerii ulterioare. Pe timpul misiunii nu au fost înregistrate probleme.

Pentru a preveni izbucnirea unor incendii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin recomandă cetăţenilor să ia toate măsurile de siguranţă atunci când lucrează cu focul şi să evite utilizarea de instalaţii electrice şi mijloace de gătit defecte sau improvizate.


SUBOFIŢER OPERATIV
Plt. Ancuţa BALINT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu