luni, 27 iunie 2011

BULETIN DE PRESĂ

INSISTENŢA LA DOSAR
În cadrul unei acţiuni desfăşurate de lucrătorii Poliţiei Staţiunii Băile Herculane, împreună cu lucrătorii Postului de Poliţie Topleţ, a fost identificat un minor în vârstă de 13 ani suspect de comiterea a două furturi.
În zilele de 21.05.2011 şi 30.05.2011 poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că persoane necunoscute au intrat în imobilul ce aparţine lui P.GHEORGHE, de unde au sustras bunuri în valoare de 2000 de lei.
La locuinţa minorului au fost găsite o parte din obiectele sustrase, prejudiciul fiind recuperat în proporţie de 50 %.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

CURBA ŞI COPACUL
În cursul zilei de 24.06.2011, lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Oţelu Roşu au intervenit la soluţionarea unui accident rutier produs la intrarea în localitatea Valea Bistrei.
În urma cercetării, efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului, s-a constatat că în timp ce P.MIHAI, de 35 de ani, conducea un autoturism din direcţia Haţeg spre Caransebeş, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă şi a intrat în coliziune cu un copac aflat în afara părţii carosabile.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto care a fost transportat iniţial la Spitalul din Caransebeş iar ulterior la un spital din Timişoara.
La testarea cu aparatul alcooltest a lui P.MIHAI, rezultatul a fost negativ.

MOARTE STUPIDĂ
În după-amiaza zilei de 24.06.2011, orele 12.00, poliţiştii au fost solicitaţi să intervină pentru soluţionarea unui eveniment rutier produs pe raza localităţii Dalboşeţ.
În urma cercetărilor efectuate de către lucrători din cadrul Poliţiei Comunale Bozovici, s-a constatat că B.ION, de 57 de ani, şi R.SABIN, de 76 de ani, transportau cu un autovehicul cu tracţiune animală un butoi de lemn de capacitate 8000 litri, dinspre Bozovici spre Şopotu Vechi. După ce au trecut podul spre râul Nera, au virat pe un drum agricol, moment în care vehiculul a intrat în balans şi s-a răsturnat.
Cei doi bărbaţi nu au fost prinşi sub căruţă sau sub butoi, însă la sosirea ambulanţei B.ION a spus că vrea să meargă la spital pentru un control. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa, unde ulterior a decedat.
Se va efectua necropsia şi se vor stabili cauzele producerii incidentului.
Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor accidentului.

CU DEŞEUL ÎN AUTOVEHICUL
În cadrul unei acţiuni desfăşurate de lucrătorii Poliţiei Oraşului Moldova Nouă în cursul zilei de 25.06.2011, au fost depistat un bărbat ce transporta deşeuri feroase sustrase dintr-o societate comercială de pe raza oraşului.
O.NICOLAE, de 52 de ani, transporta cu un autovehicul înmatriculat în străinătate 1335 kg de deşeuri feroase, pe raza localităţii Măceşti când a fost oprit de poliţişti pentru control.
În urma cercetărilor efectuate se pare că fierul a fost sustras din societatea comercială de V.MARCEL.
Întreaga cantitate de material feros a fost ridicată în vederea cercetărilor, în cauză întocmindu-se un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

PURTAREA CENTURII DE SIGURANŢĂ SALVEAZĂ VIEŢI
Poliţiştii rutieri au intervenit cu promptitudine la un accident rutier produs pe raza localităţii Remetea Pogonici în după-amiaza zilei de 25.06.2011.
Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce P.CORNELIU, de 32 de ani, conducea un autoturism din direcţia Soceni spre Lugoj, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la stânga şi a intrat în şanţul de scurgere a apei pluviale răsturnându-se pe plafon.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerei P.DANA, de 32 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru investigaţii medicale fără a rămâne internată.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Chiar dacă autovehiculul s-a răsturnat pe plafon, purtarea centurilor de siguranţă de către cei doi a făcut ca, atât conducătorul cât şi pasagera, să sufere vătămări corporale minime.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

DOI ŞI AMÂNDOI
În cadrul unei acţiuni desfăşurate de poliţişti rutieri în noaptea de 25/26.06.2011, a fost depistat un tânăr care conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
M.GABI, în vârstă de 23 de ani, conducea autovehiculul pe strada Timişoarei din municipiu Reşiţa când a fost oprit de poliţişti pentru control.
La testarea cu aparatul alcooltest a tânărului a rezultat o concentraţie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean Reşiţa unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Tot în aceeaşi noapte, un alt tânăr a fost depistat în timp ce conducea o maşină pe raza localităţii Valea Timişului având o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, la testarea cu aparatul alcooltest.
În ambele cazuri s-au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o concentraţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.






PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu