marți, 22 februarie 2011

Protecţia civilă la 78 de ani


De Ziua Protecţiei Civile, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin aminteşte că o casă sigură poate însemna o viaţă în plus.

Marţi, 22 februarie a.c., cu începere de la ora 12.00, în sala de spectacole a Cinematografului Dacia din Reşiţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean organizează o acţiune de informare preventivă la care sunt aşteptaţi să participe numeroşi elevi din clasele I-VIII ale şcolilor din Reşiţa.
Evenimentul se înscrie în programul de acţiuni organizate, la nivelul judeţului Caraş-Severin, cu ocazia Zilei Protecţiei Civile din România.
Astfel, în această perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin organizează atât activităţi de informare preventivă, cât şi de pregătire a populaţiei în caz de situaţii de urgenţă (exerciţii de alarmare a populaţiei din zona rurală, activităţi de informare directă a cetăţenilor în Reşiţa, întâlniri cu elevi şi cadre didactice etc.).

În fiecare an, la 28 februarie, în România, este sărbătorită Ziua Protecţiei Civile. În România, Protecţia Civilă a fost organizată la 28 februarie 1933, prin Înaltul Decret Regal nr. 468, sub denumirea de „Apărare pasivă contra atacurilor aeriene”, având ca scop limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului.
În contextul actual, protecţia civilă este o componentă a sistemului securităţii naţionale şi reprezintă un ansamblu integrat de activităţi specifice, măsuri şi sarcini organizatorice, tehnice, operative, cu caracter umanitar şi de informare publică, planificate, organizate şi realizate potrivit legislaţiei în vigoare, în scopul prevenirii şi reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populaţiei, bunurilor şi mediului împotriva efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă, conflictelor armate şi înlăturării operative a urmărilor acestora şi asigurării condiţiilor necesare supravieţuirii persoanelor afectate.


INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Contact: plt. Anca Balint
isusemenic.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu